Zelf maken met Oud en Nieuw: Pangsit met gekruid gehakt

IMG-20161130-WA0004Met oud&nieuw zijn we helaas gesloten. We hebben daarom een recept voor een lekker hapje voor u: pangsit met gekruid gehakt. Leuk om voor oudejaarsavond te maken!

Ingrediënten:
1 pakje kleine wontonvellen van 10 bij 10 cm
300 gram rundergehakt
1 theelepel bouillonpoeder
1 eetlepel oestersaus
2 teentjes knoflook
1 kleine ui
2 cm gemberwortel
Sambal oelek naar smaak
Snufje witte peper
1 theelepel suiker
Drupje sesamolie
1 ei, losgeklopt
Plantaardige olie om te frituren

 

Zo maak je het:

Maal de knoflook en gember fijn. Snipper het uitje fijn. Kneed de ui, knoflook en gember door het gehakt, samen met de andere ingrediënten (behalve het ei). Draai kleine bolletjes van het gehakt van ongeveer 2 cm doorsnee. Vouw de bolletjes in de wontonvellen, en gebruik het losgeklopte ei om ze dicht te plakken. In het filmpje zie je hoe je de traditionele pangsit vouwt.

Frituur de pangsits in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Lekker om te serveren met kerriemayonaise.

Selamat makan!

Dit is hoe je onze Sambal Goreng Udang Peteh thuis kunt maken
28 feb. 2020 - Blog

Wij zitten niet op onze recepten en vertellen je graag hoe jij de keuken van Blauw in huis haalt. Vandaag vertellen we je hoe je... Lees verder
Nationale Restaurantweek bij Blauw Utrecht & Blauw Amsterdam
13 feb. 2020 - Blog

Het is bijna weer tijd voor de nationale restaurantweken! Twee keer per jaar vindt het bijzondere evenement plaats. Tijdens deze 2,5 week kun je bij... Lees verder
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder