Restaurant Blauw logo
wijn

Wine & dine: Malbec La Posta ‘Paulucci’

7 oktober 2016


Malbec La Posta ‘Paulucci'

Laura Catena – dochter van de befaamde wijnpionier Nicolas Catena - zette de serie La Posta wijnen op om de kleinere wijnboeren van Mendoza een eigen podium te geven, in plaats van een naamloos plekje in de lokale coöperatie. De wijnen zijn La Posta genoemd, naar de typisch lokale kroeg die je hier overal vindt aan de kant van de weg.

malbec

De familie van Angel Paulucci was al actief in de wijn in Italië vanaf het begin van de 19e eeuw. Angel kwam als 21-jarige met zijn ouders in 1953 aan in Mendoza. Hij plantte zijn eerste Malbec-wijngaard in 1960. Dat betekent een lange geschiedenis van werk in de wijngaarden. En dat uiteraard met een ongeëvenaarde passie, eigen aan een trotse wijngaardbezitter. De stokken die de druiven dragen voor deze wijn zijn al meer dan 40 jaar oud. Ze liggen in Ugarteche, onderdeel van de Mendoza. Dat zorgt voor druiven met veel aroma en intensiteit. De wijn rijpt voor 12 maanden op barriques, waarvan 15% nieuw en de rest gebruikt. Een heerlijke pure en elegante Malbec.

Details Malbec La Posta 'Paulucci'
Druivenras: Malbec.
Kleur: Diep paars-rood.
Geur: Het fruit spettert het glas uit, pruimen en kersen, frambozen, fijn vanille en specerijen.
Smaak: Mooi soepel en peperig, specerijen, vanille en toast, karamel en koffie, verleidelijk en sappig, lekker stevig. Krachtige rode wijn.
Temperatuur : 16 - 18 C.

Tip van Blauw
Deze wijn smaakt uitstekend bij bijvoorbeeld geroosterd lamsvlees. Bestel eens Domba Bakar Pedis of Kambing Bakar Pedis: lamskoteletjes in een licht-pittige ketjapsaus met limoenblad.


Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?

Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.

Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben

Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.

restaurant blauw medewerker