Wine & dine: Malbec La Posta ‘Paulucci’

Malbec La Posta ‘Paulucci’
Laura Catena – dochter van de befaamde wijnpionier Nicolas Catena – zette de serie La Posta wijnen op om de kleinere wijnboeren van Mendoza een eigen podium te geven, in plaats van een naamloos plekje in de lokale coöperatie. De wijnen zijn La Posta genoemd, naar de typisch lokale kroeg die je hier overal vindt aan de kant van de weg.

malbecDe familie van Angel Paulucci was al actief in de wijn in Italië vanaf het begin van de 19e eeuw. Angel kwam als 21-jarige met zijn ouders in 1953 aan in Mendoza. Hij plantte zijn eerste Malbec-wijngaard in 1960. Dat betekent een lange geschiedenis van werk in de wijngaarden. En dat uiteraard met een ongeëvenaarde passie, eigen aan een trotse wijngaardbezitter. De stokken die de druiven dragen voor deze wijn zijn al meer dan 40 jaar oud. Ze liggen in Ugarteche, onderdeel van de Mendoza. Dat zorgt voor druiven met veel aroma en intensiteit. De wijn rijpt voor 12 maanden op barriques, waarvan 15% nieuw en de rest gebruikt. Een heerlijke pure en elegante Malbec.

Details Malbec La Posta ‘Paulucci’
Druivenras: Malbec.
Kleur: Diep paars-rood.
Geur: Het fruit spettert het glas uit, pruimen en kersen, frambozen, fijn vanille en specerijen.
Smaak: Mooi soepel en peperig, specerijen, vanille en toast, karamel en koffie, verleidelijk en sappig, lekker stevig. Krachtige rode wijn.
Temperatuur : 16 – 18 C.

Tip van Blauw
Deze wijn smaakt uitstekend bij bijvoorbeeld geroosterd lamsvlees. Bestel eens Domba Bakar Pedis of Kambing Bakar Pedis: lamskoteletjes in een licht-pittige ketjapsaus met limoenblad.

 

Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder
Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder