Wine & dine: Malbec La Posta ‘Paulucci’

Malbec La Posta ‘Paulucci’
Laura Catena – dochter van de befaamde wijnpionier Nicolas Catena – zette de serie La Posta wijnen op om de kleinere wijnboeren van Mendoza een eigen podium te geven, in plaats van een naamloos plekje in de lokale coöperatie. De wijnen zijn La Posta genoemd, naar de typisch lokale kroeg die je hier overal vindt aan de kant van de weg.

malbecDe familie van Angel Paulucci was al actief in de wijn in Italië vanaf het begin van de 19e eeuw. Angel kwam als 21-jarige met zijn ouders in 1953 aan in Mendoza. Hij plantte zijn eerste Malbec-wijngaard in 1960. Dat betekent een lange geschiedenis van werk in de wijngaarden. En dat uiteraard met een ongeëvenaarde passie, eigen aan een trotse wijngaardbezitter. De stokken die de druiven dragen voor deze wijn zijn al meer dan 40 jaar oud. Ze liggen in Ugarteche, onderdeel van de Mendoza. Dat zorgt voor druiven met veel aroma en intensiteit. De wijn rijpt voor 12 maanden op barriques, waarvan 15% nieuw en de rest gebruikt. Een heerlijke pure en elegante Malbec.

Details Malbec La Posta ‘Paulucci’
Druivenras: Malbec.
Kleur: Diep paars-rood.
Geur: Het fruit spettert het glas uit, pruimen en kersen, frambozen, fijn vanille en specerijen.
Smaak: Mooi soepel en peperig, specerijen, vanille en toast, karamel en koffie, verleidelijk en sappig, lekker stevig. Krachtige rode wijn.
Temperatuur : 16 – 18 C.

Tip van Blauw
Deze wijn smaakt uitstekend bij bijvoorbeeld geroosterd lamsvlees. Bestel eens Domba Bakar Pedis of Kambing Bakar Pedis: lamskoteletjes in een licht-pittige ketjapsaus met limoenblad.

 

Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder