Wine & Dine: Tempranillo Sembro

tempranillo sembroWine: Tempranillo, Sembro – Ribera del Duero, Spanje
Dine: Sate Ayam

Een soepele Spaanse wijn uit het buurgebied van de bekende Riojastreek. Deze tempranillo heeft veel fruitigheid en zachte tannine. Daardoor past hij verrassend goed bij onze keuken. De wijn heeft een lichte houtrijping ondergaan die hem fijn vanille en complexiteit geeft. Geen stroeve Spanjaard dus, maar een zwoele jongen.

Deze heerlijke rode wijn past goed bij gerechten met kip, zoals sate ayam van malse kippendijfilet met pinda- en ketjapsaus en gebakken uitjes.

Dit is hoe je onze Sambal Goreng Udang Peteh thuis kunt maken
28 feb. 2020 - Blog

Wij zitten niet op onze recepten en vertellen je graag hoe jij de keuken van Blauw in huis haalt. Vandaag vertellen we je hoe je... Lees verder
Nationale Restaurantweek bij Blauw Utrecht & Blauw Amsterdam
13 feb. 2020 - Blog

Het is bijna weer tijd voor de nationale restaurantweken! Twee keer per jaar vindt het bijzondere evenement plaats. Tijdens deze 2,5 week kun je bij... Lees verder
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder