Wine & Dine: Tempranillo Sembro

tempranillo sembroWine: Tempranillo, Sembro – Ribera del Duero, Spanje
Dine: Sate Ayam

Een soepele Spaanse wijn uit het buurgebied van de bekende Riojastreek. Deze tempranillo heeft veel fruitigheid en zachte tannine. Daardoor past hij verrassend goed bij onze keuken. De wijn heeft een lichte houtrijping ondergaan die hem fijn vanille en complexiteit geeft. Geen stroeve Spanjaard dus, maar een zwoele jongen.

Deze heerlijke rode wijn past goed bij gerechten met kip, zoals sate ayam van malse kippendijfilet met pinda- en ketjapsaus en gebakken uitjes.

Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder