Wine & Dine: Tempranillo Sembro

tempranillo sembroWine: Tempranillo, Sembro – Ribera del Duero, Spanje
Dine: Sate Ayam

Een soepele Spaanse wijn uit het buurgebied van de bekende Riojastreek. Deze tempranillo heeft veel fruitigheid en zachte tannine. Daardoor past hij verrassend goed bij onze keuken. De wijn heeft een lichte houtrijping ondergaan die hem fijn vanille en complexiteit geeft. Geen stroeve Spanjaard dus, maar een zwoele jongen.

Deze heerlijke rode wijn past goed bij gerechten met kip, zoals sate ayam van malse kippendijfilet met pinda- en ketjapsaus en gebakken uitjes.

Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder