Wine & dine: Carmenere ‘Classic Discovery’

Carmenere ‘Classic Discovery’
De afgelopen jaren heeft de Carmenère zich ontwikkeld tot de nationale druif van Chili. Carmen was ook het huis dat in 1994 ontdekte dat het een andere druif was dan de Merlot waarvoor hij werd aangezien. Hij levert wijnen op met een heel eigen karakter.

069507 Carmenere 'Carmen Insigne'Voor de Discovery Carmenère wordt de wijn gemaakt op een soepele manier, om er direct jong van kunnen te genieten. Net als bij de andere wijnen uit deze serie wordt een koude inweking toegepast op 4-5 oC. Ook de gisting op de schillen vindt plaats op een vrij lage temperatuur, van zo’n 25 oC, voor het behoud van het fijne fruit van de Carmenère. Vervolgens heeft een deel van wijn gerijpt op gebruikte eikenhouten vaten. Dat zorgt voor een mooie afronding van een wijn die het toch vooral moet hebben van zijn heerlijke fruit.

Druivenras : Carmenère
Kleur : Medium robijnrood
Geur : Zwoele geur, confiture en chocola, rijpe pruimen, lichte peperigheid en koffie
Smaak : Krachtige en toch elegante smaak, mooi mondvullend en sappig
Temperatuur : 16 – 18 oC

Heerlijke Carmenère voor wie deze bijzondere Chileense druif eens wil uitproberen, met een wijn gemaakt op een soepele manier, die uitblinkt door zijn combinatie van zwoelheid en rijp fruit en een fluwelen smaak, heerlijk soepel en helemaal niet zwaar.

Tip van Blauw
Bestel bij deze wijn heerlijke Sate Marrangi. Maar ook bij de volledige rijsttafel past deze wijn prima!

Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder