Wine & dine: Carmenere ‘Classic Discovery’
2 november 2016
Carmenere 'Classic Discovery'
De afgelopen jaren heeft de Carmenère zich ontwikkeld tot de nationale druif van Chili. Carmen was ook het huis dat in 1994 ontdekte dat het een andere druif was dan de Merlot waarvoor hij werd aangezien. Hij levert wijnen op met een heel eigen karakter.
Voor de Discovery Carmenère wordt de wijn gemaakt op een soepele manier, om er direct jong van kunnen te genieten. Net als bij de andere wijnen uit deze serie wordt een koude inweking toegepast op 4-5 oC. Ook de gisting op de schillen vindt plaats op een vrij lage temperatuur, van zo’n 25 oC, voor het behoud van het fijne fruit van de Carmenère. Vervolgens heeft een deel van wijn gerijpt op gebruikte eikenhouten vaten. Dat zorgt voor een mooie afronding van een wijn die het toch vooral moet hebben van zijn heerlijke fruit.
Druivenras : Carmenère
Kleur : Medium robijnrood
Geur : Zwoele geur, confiture en chocola, rijpe pruimen, lichte peperigheid en koffie
Smaak : Krachtige en toch elegante smaak, mooi mondvullend en sappig
Temperatuur : 16 - 18 graden Celcius
Heerlijke Carmenère voor wie deze bijzondere Chileense druif eens wil uitproberen, met een wijn gemaakt op een soepele manier, die uitblinkt door zijn combinatie van zwoelheid en rijp fruit en een fluwelen smaak, heerlijk soepel en helemaal niet zwaar.
Tip van Blauw
Bestel bij deze wijn heerlijke Sate Marrangi. Maar ook bij de volledige rijsttafel past deze wijn prima!
Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?
Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.
Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben
Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.
Meer nieuws