Wine & dine: Carmenere ‘Classic Discovery’

Carmenere ‘Classic Discovery’
De afgelopen jaren heeft de Carmenère zich ontwikkeld tot de nationale druif van Chili. Carmen was ook het huis dat in 1994 ontdekte dat het een andere druif was dan de Merlot waarvoor hij werd aangezien. Hij levert wijnen op met een heel eigen karakter.

069507 Carmenere 'Carmen Insigne'Voor de Discovery Carmenère wordt de wijn gemaakt op een soepele manier, om er direct jong van kunnen te genieten. Net als bij de andere wijnen uit deze serie wordt een koude inweking toegepast op 4-5 oC. Ook de gisting op de schillen vindt plaats op een vrij lage temperatuur, van zo’n 25 oC, voor het behoud van het fijne fruit van de Carmenère. Vervolgens heeft een deel van wijn gerijpt op gebruikte eikenhouten vaten. Dat zorgt voor een mooie afronding van een wijn die het toch vooral moet hebben van zijn heerlijke fruit.

Druivenras : Carmenère
Kleur : Medium robijnrood
Geur : Zwoele geur, confiture en chocola, rijpe pruimen, lichte peperigheid en koffie
Smaak : Krachtige en toch elegante smaak, mooi mondvullend en sappig
Temperatuur : 16 – 18 oC

Heerlijke Carmenère voor wie deze bijzondere Chileense druif eens wil uitproberen, met een wijn gemaakt op een soepele manier, die uitblinkt door zijn combinatie van zwoelheid en rijp fruit en een fluwelen smaak, heerlijk soepel en helemaal niet zwaar.

Tip van Blauw
Bestel bij deze wijn heerlijke Sate Marrangi. Maar ook bij de volledige rijsttafel past deze wijn prima!

Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder