Wine & dine: Carmenere ‘Classic Discovery’

Carmenere ‘Classic Discovery’
De afgelopen jaren heeft de Carmenère zich ontwikkeld tot de nationale druif van Chili. Carmen was ook het huis dat in 1994 ontdekte dat het een andere druif was dan de Merlot waarvoor hij werd aangezien. Hij levert wijnen op met een heel eigen karakter.

069507 Carmenere 'Carmen Insigne'Voor de Discovery Carmenère wordt de wijn gemaakt op een soepele manier, om er direct jong van kunnen te genieten. Net als bij de andere wijnen uit deze serie wordt een koude inweking toegepast op 4-5 oC. Ook de gisting op de schillen vindt plaats op een vrij lage temperatuur, van zo’n 25 oC, voor het behoud van het fijne fruit van de Carmenère. Vervolgens heeft een deel van wijn gerijpt op gebruikte eikenhouten vaten. Dat zorgt voor een mooie afronding van een wijn die het toch vooral moet hebben van zijn heerlijke fruit.

Druivenras : Carmenère
Kleur : Medium robijnrood
Geur : Zwoele geur, confiture en chocola, rijpe pruimen, lichte peperigheid en koffie
Smaak : Krachtige en toch elegante smaak, mooi mondvullend en sappig
Temperatuur : 16 – 18 oC

Heerlijke Carmenère voor wie deze bijzondere Chileense druif eens wil uitproberen, met een wijn gemaakt op een soepele manier, die uitblinkt door zijn combinatie van zwoelheid en rijp fruit en een fluwelen smaak, heerlijk soepel en helemaal niet zwaar.

Tip van Blauw
Bestel bij deze wijn heerlijke Sate Marrangi. Maar ook bij de volledige rijsttafel past deze wijn prima!

Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder
Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder