Speculaasliqueur: echt Oud-Hollands met oosterse kruiden

speculaas zuidamblauw liqueur sintDeze echte oud-Hollandse liqueur wordt gemaakt van vele oosterse kruiden en specerijen die de Nederlandse kooplui vanuit verre landen terugbrachten naar Nederland.

Deze kruiden als kaneel, groene kardemompitten, muskaatnoten, gemberwortel, witte peper, kruidnagelen en Bourbon vanillestokjes worden volgens eeuwenoud geheim recept gemengd en getrokken op alcohol. Hierna wordt er met veel vakmanschap een heerlijke liqueur van gemaakt.

Sinterklaas of niet, wij schenken altijd speculaaslikeur bij de koffie! Heerlijk bij de kruidige spekkoek en de warme, volle tonen van onze Indonesische koffiebonen. Maar vandaag op Pakjesavond smaakt ‘ie toch éxtra lekker!

 

Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder