Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië

18 okt 2019


Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd met Sambal Mangga. Daar loopt het water ons van in de mond, maar wat is het nu precies?

Wat is Sate Rempah?
‘Rempah’ betekent letterlijk ‘specerij’ en staat in westerse wereld vooral bekend als ‘pittige gehaktballetjes voor bij de borrel’ of als bijgerecht voor een rijsttafel. Sate Rempah is een bekende snack in Indonesië en wordt veel geserveerd als street food in de stad Malang in Oost Java. Chef Titi serveert de Sate met Sambal Mangga, een prikkelende sambal met het zoetje van mango. Yum!

De smaak van Malang, Indonesië
Malang ligt tussen twee bergmassieven in en heeft daardoor een zeer aangenaam klimaat. Je kunt de stad gemakkelijk te voet ontdekken en zult er veel sporen tegen komen van het koloniale verleden. Verder barst het er van de theeplantages en adembenemende watervallen. Breng een bezoekje aan de vogeltjes markt of verwonder je over de kleurrijke, opgestapelde huisjes in Jodipan Village. Natuurlijk mag een bezoekje aan de traditionele markt ook niet ontbreken!

Benieuwd naar de smaak van Malang? Daar hoef je gelukkig niet heel ver voor te reizen. Titi brengt de smaak naar Nederland door het gerecht binnenkort op de kaart te zetten bij Blauw Amsterdam! Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle veranderingen op onze kaart.

Restaurant Blauw
Dit is hoe je onze Sambal Goreng Udang Peteh thuis kunt maken
28 feb. 2020 - Blog

Wij zitten niet op onze recepten en vertellen je graag hoe jij de keuken van Blauw in huis haalt. Vandaag vertellen we je hoe je... Lees verder
Nationale Restaurantweek bij Blauw Utrecht & Blauw Amsterdam
13 feb. 2020 - Blog

Het is bijna weer tijd voor de nationale restaurantweken! Twee keer per jaar vindt het bijzondere evenement plaats. Tijdens deze 2,5 week kun je bij... Lees verder
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder