Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië

18 okt 2019


Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd met Sambal Mangga. Daar loopt het water ons van in de mond, maar wat is het nu precies?

Wat is Sate Rempah?
‘Rempah’ betekent letterlijk ‘specerij’ en staat in westerse wereld vooral bekend als ‘pittige gehaktballetjes voor bij de borrel’ of als bijgerecht voor een rijsttafel. Sate Rempah is een bekende snack in Indonesië en wordt veel geserveerd als street food in de stad Malang in Oost Java. Chef Titi serveert de Sate met Sambal Mangga, een prikkelende sambal met het zoetje van mango. Yum!

De smaak van Malang, Indonesië
Malang ligt tussen twee bergmassieven in en heeft daardoor een zeer aangenaam klimaat. Je kunt de stad gemakkelijk te voet ontdekken en zult er veel sporen tegen komen van het koloniale verleden. Verder barst het er van de theeplantages en adembenemende watervallen. Breng een bezoekje aan de vogeltjes markt of verwonder je over de kleurrijke, opgestapelde huisjes in Jodipan Village. Natuurlijk mag een bezoekje aan de traditionele markt ook niet ontbreken!

Benieuwd naar de smaak van Malang? Daar hoef je gelukkig niet heel ver voor te reizen. Titi brengt de smaak naar Nederland door het gerecht binnenkort op de kaart te zetten bij Blauw Amsterdam! Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle veranderingen op onze kaart.

Restaurant Blauw
Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder