Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië

18 okt 2019


Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd met Sambal Mangga. Daar loopt het water ons van in de mond, maar wat is het nu precies?

Wat is Sate Rempah?
‘Rempah’ betekent letterlijk ‘specerij’ en staat in westerse wereld vooral bekend als ‘pittige gehaktballetjes voor bij de borrel’ of als bijgerecht voor een rijsttafel. Sate Rempah is een bekende snack in Indonesië en wordt veel geserveerd als street food in de stad Malang in Oost Java. Chef Titi serveert de Sate met Sambal Mangga, een prikkelende sambal met het zoetje van mango. Yum!

De smaak van Malang, Indonesië
Malang ligt tussen twee bergmassieven in en heeft daardoor een zeer aangenaam klimaat. Je kunt de stad gemakkelijk te voet ontdekken en zult er veel sporen tegen komen van het koloniale verleden. Verder barst het er van de theeplantages en adembenemende watervallen. Breng een bezoekje aan de vogeltjes markt of verwonder je over de kleurrijke, opgestapelde huisjes in Jodipan Village. Natuurlijk mag een bezoekje aan de traditionele markt ook niet ontbreken!

Benieuwd naar de smaak van Malang? Daar hoef je gelukkig niet heel ver voor te reizen. Titi brengt de smaak naar Nederland door het gerecht binnenkort op de kaart te zetten bij Blauw Amsterdam! Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle veranderingen op onze kaart.

Restaurant Blauw
Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder
Chef Otto (8 jaar) maakt 5-sterren dessert bij Blauw Amsterdam
23 dec. 2019 - Blog

Chef Titi van Blauw Amsterdam heeft gisteravond versterking gekregen van nieuw aanstormend talent Otto.     Chef Titi: "Dit is Otto, bijna 9 jaar. Een... Lees verder