Sate lilit

30 jun 2017


Herkomst: Bali

Op Bali maken ze sateh door eerst vlees of vis fijn te malen en dat te mengen met kokos en specerijen. Daarvan wordt een soort worstje gemaakt en op een bamoestokje of stengel citroengras gestoken om te roosteren. Bij Blauw maken we onze Aneka Laut Lilit van koningskrab en garnaal op citroengras. Door van het citroengras af te happen krijg je een extra frisse smaak.

 

Foto door yummytraveler

Restaurant Blauw
Dit is hoe je onze Sambal Goreng Udang Peteh thuis kunt maken
28 feb. 2020 - Blog

Wij zitten niet op onze recepten en vertellen je graag hoe jij de keuken van Blauw in huis haalt. Vandaag vertellen we je hoe je... Lees verder
Nationale Restaurantweek bij Blauw Utrecht & Blauw Amsterdam
13 feb. 2020 - Blog

Het is bijna weer tijd voor de nationale restaurantweken! Twee keer per jaar vindt het bijzondere evenement plaats. Tijdens deze 2,5 week kun je bij... Lees verder
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder