Sate lilit

30 jun 2017


Herkomst: Bali

Op Bali maken ze sateh door eerst vlees of vis fijn te malen en dat te mengen met kokos en specerijen. Daarvan wordt een soort worstje gemaakt en op een bamoestokje of stengel citroengras gestoken om te roosteren. Bij Blauw maken we onze Aneka Laut Lilit van koningskrab en garnaal op citroengras. Door van het citroengras af te happen krijg je een extra frisse smaak.

 

Foto door yummytraveler

Restaurant Blauw
Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder