Restaurant Blauw logo
Sambal potjes

Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw

10 januari 2020


Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen onze geheimen namelijk graag met fans van lekker eten. Zelfs Michelin-ster chef Jermain De Rozario heeft bij ons een workshop sambal maken gevolgd.

 

Workshop sambal maken

Bij restaurant Blauw zijn we super trots op onze huisgemaakte sambals. Veel van onze gasten (en ook medewerkers!) krijgen geen genoeg van de verschillende soorten sambal die we serveren. Omdat wij het enorm leuk vinden om onze liefde voor de Indonesische keuken met andere mensen te delen, organiseren onze chefs in zowel Utrecht als Amsterdam heuse sambalworkshops! Tijdens deze workshops verklappen onze eigen Indonesische chefs al hun geheimen om thuis zelf de allerlekkerste authentiek Indonesische sambal te kunnen maken.

 

We leren je niet om volgens een heel precies recept sambal te maken, maar volgens je hart, zoals het hoort. Een echte sambal is namelijk een verlengde van je persoonlijkheid. Daarom verschillen de sambals subtiel van eiland tot eiland in Indonesië. Onze chefs vertellen je uitgebreid over de invloed die de verschillende ingrediënten op elkaar hebben en hoe je aan de hand van je eigen stijl een sambal kunt maken naar jouw eigen smaak en receptuur. Zo weet je precies wat het net wat zoeter of juist wat pittiger maakt. Een bijzondere ervaring die past bij zowel beginners als hobbykoks. Of misschien vind je het wel leuk om iemand deze ervaring cadeau te doen. Bedrijfsleider Morris zou het persoonlijk iedereen aanraden om deze workshop een keer mee te maken, omdat het een middag is waarbij culinair koken en je hart volgen centraal staan.

 

Na afloop neem je uiteraard je zelfgemaakte sambals mee naar huis! De kosten voor de workshop zijn €34,50 per persoon en natuurlijk word je geheel in stijl ontvangen met koffie, thee en spekkoek.

 

Agenda

Wil je graag één van onze sambalworkshops volgen? Reserveren is heel eenvoudig! Klik op de gewenste datum hieronder en ga direct naar het scherm om de sambalworkshop te reserveren. Let wel even goed op de locatie van de workshop.

 

Sambalworkshop Utrecht
Tijd: 12.00 - 14.00
Zondag 12 januari
Zondag 9 februari
Zondag 8 maart
Zondag 5 april
Zondag 10 mei
Zondag 7 juni
Zondag 12 juli
Zondag 30 augustus
Zondag 20 september
Zondag 11 oktober
Zondag 8 november
Zondag 20 december

 

Sambalworkshop Amsterdam
Tijd: 12.00 - 14.00
Zondag 19 januari
Zondag 15 maart
Zondag 17 mei
Zondag 5 juli
Zondag 13 september
Zondag 1 november

 

Wil je de sambal liever lekker thuisgestuurd krijgen? Dat kan natuurlijk ook. Onze potjes Blauw sambal zijn namelijk weer verkrijgbaar in onze webshop! Bestel ze hier. Wil je thuis lekker zelf experimenteren? Bekijk dan onze sambalrecepten!


Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?

Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.

Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben

Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.

restaurant blauw medewerker