Restaurant Blauw in JAN Magazine

25 jun 2019


Restaurant Blauw in JAN Magazine

Deze maand staat Restaurant Blauw met een mooie vermelding in JAN Magazine. Daarnaast deelt onze Amsterdamse chef-kok Titi Waber haar favoriete restaurant.

JAN Magazine over Blauw …
”De Indonesische keuken heeft lange tijd niet veel status gehad, aangezien hij toen hij naar Nederland kwam, aan de Nederlandse smaak werd aangepast. Het doorsnee Indonesische
restaurant was bovendien te toko-ish om het als echt uit eten gaan te beschouwen. Maar er is een volkomen terechte herwaardering van de Indonesische keuken gaande en een van de plekken om die te ervaren zijn de Blauw-restaurants in Amsterdam en Utrecht. Topsfeer, topeten, topservice. Gaan!”   

Titi over haar favoriete restaurant …
”Het favoriete restaurant van … Titi waber, chef-kok van restaurant Blauw in Amsterdam: Domenica, Amsterdam.
Mijn liefde voor de Italiaanse keuken is ontstaan tijdens mijn studententijd, waarin ik samen met drie Italianen in Amsterdam woonde. De jongens uit Sicilië en Napels kookten vaak samen. Dan maakte Nicola verse vis, Roberto een Napoletaanse pasta en Maximilliano een heerlijke, luchtige tiramisu als toetje. Ook al woon ik daar niet meer, ik houd nog steeds ontzettend veel van de Italiaanse keuken en mijn favoriete Italiaanse restaurant is Domenica in Amsterdam. Chef-kok Flavio, voormalig sterrenchef van Toscanini, is een meester in het koken van onder meer langoustine en worst van kip en octopus. Flavio en ik zijn bevriend geraakt en heb ik een wens om zijn keuken en mijn Aziatische keuken te verenigen in een gerecht. Wat dacht je van ravioli met Chinese paddenstoelen of Peking duck? Heerlijk!”

Wil jij zelf onze Topsfeer, topeten en topservice ervaren? Reserveer dan hier je tafel voor Blauw Utrecht, of hier voor Blauw Amsterdam.

 

Restaurant Blauw
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder
Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder