Restaurant Blauw in JAN Magazine

25 jun 2019


Restaurant Blauw in JAN Magazine

Deze maand staat Restaurant Blauw met een mooie vermelding in JAN Magazine. Daarnaast deelt onze Amsterdamse chef-kok Titi Waber haar favoriete restaurant.

JAN Magazine over Blauw …
”De Indonesische keuken heeft lange tijd niet veel status gehad, aangezien hij toen hij naar Nederland kwam, aan de Nederlandse smaak werd aangepast. Het doorsnee Indonesische
restaurant was bovendien te toko-ish om het als echt uit eten gaan te beschouwen. Maar er is een volkomen terechte herwaardering van de Indonesische keuken gaande en een van de plekken om die te ervaren zijn de Blauw-restaurants in Amsterdam en Utrecht. Topsfeer, topeten, topservice. Gaan!”   

Titi over haar favoriete restaurant …
”Het favoriete restaurant van … Titi waber, chef-kok van restaurant Blauw in Amsterdam: Domenica, Amsterdam.
Mijn liefde voor de Italiaanse keuken is ontstaan tijdens mijn studententijd, waarin ik samen met drie Italianen in Amsterdam woonde. De jongens uit Sicilië en Napels kookten vaak samen. Dan maakte Nicola verse vis, Roberto een Napoletaanse pasta en Maximilliano een heerlijke, luchtige tiramisu als toetje. Ook al woon ik daar niet meer, ik houd nog steeds ontzettend veel van de Italiaanse keuken en mijn favoriete Italiaanse restaurant is Domenica in Amsterdam. Chef-kok Flavio, voormalig sterrenchef van Toscanini, is een meester in het koken van onder meer langoustine en worst van kip en octopus. Flavio en ik zijn bevriend geraakt en heb ik een wens om zijn keuken en mijn Aziatische keuken te verenigen in een gerecht. Wat dacht je van ravioli met Chinese paddenstoelen of Peking duck? Heerlijk!”

Wil jij zelf onze Topsfeer, topeten en topservice ervaren? Reserveer dan hier je tafel voor Blauw Utrecht, of hier voor Blauw Amsterdam.

 

Restaurant Blauw
Steel de show met de zelfgemaakte sambals volgens recept van Blauw
27 nov. 2019 - Blog

Sambal is voor ons geen bedrijfsgeheim dat we met niemand delen. Zo hebben we afgelopen week nog een workshop sambal maken gegeven bij Michelin sterrenchef... Lees verder
Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder