Restaurant Blauw in JAN Magazine
25 juni 2019
Deze maand staat Restaurant Blauw met een mooie vermelding in JAN Magazine. Daarnaast deelt onze Amsterdamse chef-kok Titi Waber haar favoriete restaurant.
JAN Magazine over Blauw ...
''De Indonesische keuken heeft lange tijd niet veel status gehad, aangezien hij toen hij naar Nederland kwam, aan de Nederlandse smaak werd aangepast. Het doorsnee Indonesische
restaurant was bovendien te toko-ish om het als echt uit eten gaan te beschouwen. Maar er is een volkomen terechte herwaardering van de Indonesische keuken gaande en een van de plekken om die te ervaren zijn de Blauw-restaurants in Amsterdam en Utrecht. Topsfeer, topeten, topservice. Gaan!''
Titi over haar favoriete restaurant ...
''Het favoriete restaurant van ... Titi waber, chef-kok van restaurant Blauw in Amsterdam: Domenica, Amsterdam.
Mijn liefde voor de Italiaanse keuken is ontstaan tijdens mijn studententijd, waarin ik samen met drie Italianen in Amsterdam woonde. De jongens uit Sicilië en Napels kookten vaak samen. Dan maakte Nicola verse vis, Roberto een Napoletaanse pasta en Maximilliano een heerlijke, luchtige tiramisu als toetje. Ook al woon ik daar niet meer, ik houd nog steeds ontzettend veel van de Italiaanse keuken en mijn favoriete Italiaanse restaurant is Domenica in Amsterdam. Chef-kok Flavio, voormalig sterrenchef van Toscanini, is een meester in het koken van onder meer langoustine en worst van kip en octopus. Flavio en ik zijn bevriend geraakt en heb ik een wens om zijn keuken en mijn Aziatische keuken te verenigen in een gerecht. Wat dacht je van ravioli met Chinese paddenstoelen of Peking duck? Heerlijk!''
Wil jij zelf onze Topsfeer, topeten en topservice ervaren? Reserveer dan hier je tafel voor Blauw Utrecht, of hier voor Blauw Amsterdam.
Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?
Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.
Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben
Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.
Meer nieuws