Restaurant Blauw Utrecht uitgeroepen tot beste Indonesische restaurant van Nederland

13 jul 2018


Getaway Travel heeft een top 10 van de beste Indonesische restaurants van Nederland opgesteld en Restaurant Blauw in Utrecht staat zelfs op nummer één! De reisorganisatie heeft diverse Indonesische restaurants bezocht en schreef over Restaurant Blauw het volgende:

”Wil jij kennismaken met de Indonesische keuken? Of heb je heimwee naar je rondreis door Indonesië en trek in een Indische rijsttafel, een portie Gado-gado of een lekkere sate?

Goed nieuws. Want mede dankzij de koloniale geschiedenis van Nederlands-Indië zijn er verspreid door Nederland genoeg plekken om je hunkering naar Indische en Indonesische gerechten te stillen. Allebei ja, want in veel Indonesische restaurants worden de Indische en Indonesische keuken met elkaar gecombineerd.

Maar dat mag de pret niet drukken. De menukaarten of rijsttafels zijn in de meeste gevallen zo uitgebreid dat er voor iedereen wel wat tussen zit. Maar omdat smaken nou eenmaal verschillen én de Indische en Indonesische gerechten in het ene restaurant meer aangepast zijn aan de Nederlandse smaakpapillen dan in de andere, hebben we maar liefst tien Indonesische restaurants in Nederland voor je op een rij gezet! Selamat Makan!”

  1. Restaurant Blauw, Utrecht

Restaurant Blauw in Utrecht wordt onder meer aanbevolen door The New York Times en Lonely Planet en verschijnt regelmatig in culinaire toplijstjes als het gaat om Indonesisch eten. Dat dit succes resulteert in een knusse, wellicht wat volle setting in het moderne interieur, mag de pret niet drukken.

Om zelf te proeven waarom dit restaurant zo wordt geroemd, is reserveren een must. In afwachting van je rijsttafel, stil je vooraf je trek met Indonesisch streetfood, loempia’s of een Soto ayam. Vervolgens wordt je tafel overladen met kleine bakjes vol kleurrijke en smaakvolle Indonesische gerechten.

Heeft de vestiging in Utrecht geen plek? Niet getreurd. Restaurant Blauw heeft ook een vestiging in Amsterdam, op de Amstelveenseweg 158-160.”

Lees hier het gehele artikel.

 

Restaurant Blauw
Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder