Sate Maranggi Purwakarta

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Mix deze met de palmsuiker, de sojasaus en de kruiden. Roer goed door. Laat deze een half uur tot een uur marineren (nog beter is om het vlees een nacht in de koelkast te zetten).

Rijg 4 tot 5 stukjes vlees op de spiesen. Grill de saté, keer regelmatig tot alle kanten goed gebakken en bruin zijn. Het vlees moet goed doorbakken zijn, maar niet droog.

Zure tomaten: mix de pepertjes, de tomaten en sjalotjes. Voeg de azijn toe. Serveer met zoete sojasaus bij de saté.

De saté kan geserveerd worden met rijst of rijstcrackers.

Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder