Sate Maranggi Purwakarta

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Mix deze met de palmsuiker, de sojasaus en de kruiden. Roer goed door. Laat deze een half uur tot een uur marineren (nog beter is om het vlees een nacht in de koelkast te zetten).

Rijg 4 tot 5 stukjes vlees op de spiesen. Grill de saté, keer regelmatig tot alle kanten goed gebakken en bruin zijn. Het vlees moet goed doorbakken zijn, maar niet droog.

Zure tomaten: mix de pepertjes, de tomaten en sjalotjes. Voeg de azijn toe. Serveer met zoete sojasaus bij de saté.

De saté kan geserveerd worden met rijst of rijstcrackers.

Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder