Sate Maranggi Purwakarta

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Mix deze met de palmsuiker, de sojasaus en de kruiden. Roer goed door. Laat deze een half uur tot een uur marineren (nog beter is om het vlees een nacht in de koelkast te zetten).

Rijg 4 tot 5 stukjes vlees op de spiesen. Grill de saté, keer regelmatig tot alle kanten goed gebakken en bruin zijn. Het vlees moet goed doorbakken zijn, maar niet droog.

Zure tomaten: mix de pepertjes, de tomaten en sjalotjes. Voeg de azijn toe. Serveer met zoete sojasaus bij de saté.

De saté kan geserveerd worden met rijst of rijstcrackers.

Dit is hoe je onze Sambal Goreng Udang Peteh thuis kunt maken
28 feb. 2020 - Blog

Wij zitten niet op onze recepten en vertellen je graag hoe jij de keuken van Blauw in huis haalt. Vandaag vertellen we je hoe je... Lees verder
Nationale Restaurantweek bij Blauw Utrecht & Blauw Amsterdam
13 feb. 2020 - Blog

Het is bijna weer tijd voor de nationale restaurantweken! Twee keer per jaar vindt het bijzondere evenement plaats. Tijdens deze 2,5 week kun je bij... Lees verder
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder