Sate Maranggi Purwakarta

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Mix deze met de palmsuiker, de sojasaus en de kruiden. Roer goed door. Laat deze een half uur tot een uur marineren (nog beter is om het vlees een nacht in de koelkast te zetten).

Rijg 4 tot 5 stukjes vlees op de spiesen. Grill de saté, keer regelmatig tot alle kanten goed gebakken en bruin zijn. Het vlees moet goed doorbakken zijn, maar niet droog.

Zure tomaten: mix de pepertjes, de tomaten en sjalotjes. Voeg de azijn toe. Serveer met zoete sojasaus bij de saté.

De saté kan geserveerd worden met rijst of rijstcrackers.

Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder
Chef Otto (8 jaar) maakt 5-sterren dessert bij Blauw Amsterdam
23 dec. 2019 - Blog

Chef Titi van Blauw Amsterdam heeft gisteravond versterking gekregen van nieuw aanstormend talent Otto.     Chef Titi: "Dit is Otto, bijna 9 jaar. Een... Lees verder