Rawon Surabaya

Leg het vlees in het water, en breng het aan de kook. Voeg citroengras, galangawortel en limoenblad toe. Laat het koken tot het vlees mals is. Haal het vlees eruit en snij het in blokjes van 1 cm. Meet 1,6 liter van het kookvocht af en doe het vlees hier weer in. Laat het verder koken op middelhoog vuur.

Fruit de kruiden tot ze goed gebakken zijn en voeg de bosui toe. Roer twee minuten en voeg ze bij het vlees en het kookvocht. Laat het koken tot al de ingrediënten goed zijn gekookt. Haal dan van het vuur.

Serveer de soep in een kom, met taugé (150 gram), salted eggs (3 gezoute eieren, in 6-7 partjes gesneden), sambal terasi, citroensap en kroepoek.

Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder