Rawon Surabaya

Leg het vlees in het water, en breng het aan de kook. Voeg citroengras, galangawortel en limoenblad toe. Laat het koken tot het vlees mals is. Haal het vlees eruit en snij het in blokjes van 1 cm. Meet 1,6 liter van het kookvocht af en doe het vlees hier weer in. Laat het verder koken op middelhoog vuur.

Fruit de kruiden tot ze goed gebakken zijn en voeg de bosui toe. Roer twee minuten en voeg ze bij het vlees en het kookvocht. Laat het koken tot al de ingrediënten goed zijn gekookt. Haal dan van het vuur.

Serveer de soep in een kom, met taugé (150 gram), salted eggs (3 gezoute eieren, in 6-7 partjes gesneden), sambal terasi, citroensap en kroepoek.

Dit is hoe je onze Sambal Goreng Udang Peteh thuis kunt maken
28 feb. 2020 - Blog

Wij zitten niet op onze recepten en vertellen je graag hoe jij de keuken van Blauw in huis haalt. Vandaag vertellen we je hoe je... Lees verder
Nationale Restaurantweek bij Blauw Utrecht & Blauw Amsterdam
13 feb. 2020 - Blog

Het is bijna weer tijd voor de nationale restaurantweken! Twee keer per jaar vindt het bijzondere evenement plaats. Tijdens deze 2,5 week kun je bij... Lees verder
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder