Rawon Surabaya

Leg het vlees in het water, en breng het aan de kook. Voeg citroengras, galangawortel en limoenblad toe. Laat het koken tot het vlees mals is. Haal het vlees eruit en snij het in blokjes van 1 cm. Meet 1,6 liter van het kookvocht af en doe het vlees hier weer in. Laat het verder koken op middelhoog vuur.

Fruit de kruiden tot ze goed gebakken zijn en voeg de bosui toe. Roer twee minuten en voeg ze bij het vlees en het kookvocht. Laat het koken tot al de ingrediënten goed zijn gekookt. Haal dan van het vuur.

Serveer de soep in een kom, met taugé (150 gram), salted eggs (3 gezoute eieren, in 6-7 partjes gesneden), sambal terasi, citroensap en kroepoek.

Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder
Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder