Rawon Surabaya

Leg het vlees in het water, en breng het aan de kook. Voeg citroengras, galangawortel en limoenblad toe. Laat het koken tot het vlees mals is. Haal het vlees eruit en snij het in blokjes van 1 cm. Meet 1,6 liter van het kookvocht af en doe het vlees hier weer in. Laat het verder koken op middelhoog vuur.

Fruit de kruiden tot ze goed gebakken zijn en voeg de bosui toe. Roer twee minuten en voeg ze bij het vlees en het kookvocht. Laat het koken tot al de ingrediënten goed zijn gekookt. Haal dan van het vuur.

Serveer de soep in een kom, met taugé (150 gram), salted eggs (3 gezoute eieren, in 6-7 partjes gesneden), sambal terasi, citroensap en kroepoek.

Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder