Asam Padeh Tongkol Padang

Snijd de tonijn in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Besprenkel ze met citroensap en zet dit gedurende 15-20 minuten opzij.

Vul een pan met water, voeg de kruiden toe, samen met de citroengrasstengels, limoenblad en de kurkuma. Breng het aan de kook en voeg dan de vis toe. Zorg dat alle stukjes in het vocht staan.

Zet het vuur zacht, laat het sudderen totdat de vis goed gekookt is en het vocht indikt. Voeg de asam kandis en het zout toe. Roer goed door en haal van het vuur.

Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder