Asam Padeh Tongkol Padang

Snijd de tonijn in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Besprenkel ze met citroensap en zet dit gedurende 15-20 minuten opzij.

Vul een pan met water, voeg de kruiden toe, samen met de citroengrasstengels, limoenblad en de kurkuma. Breng het aan de kook en voeg dan de vis toe. Zorg dat alle stukjes in het vocht staan.

Zet het vuur zacht, laat het sudderen totdat de vis goed gekookt is en het vocht indikt. Voeg de asam kandis en het zout toe. Roer goed door en haal van het vuur.

Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder
Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder