Recept Zoete Aardappel Klepon

1 aug 2017


Klepon: ‘a one bite snack’

 

INGREDIËNTEN

Voor het deeg:

250 gr paarse zoete aardappel

100 gr rijstmeel

1 theelepel zout

1/2 theelepel vanille

50 ml water

 

Vulling:

bruine suiker

 

Topping:

kokosnoot rasp

 

Bereiding:

Snijd de zoete aardappelen in kleine stukken en stoom deze tot dat ze zacht en gaar zijn. Verkruimel de zoete aardappelen fijn. Meng ze vervolgens met het rijstmeel. Voeg hierna het zout, vanille en beetje bij beetje het water toe. Het kan zijn dat je niet al het water hoeft te gebruiken. Kneed het deeg goed. Uiteindelijk is het een licht kleverige substantie. Maak er vervolgens kleine deegballetjes van. Maak met je duim een klein kuiltje in het deegballetje en vul met bruine suiker. Vorm opnieuw to een deegballetje. Breng water aan de kook en plaats de deegballetjes in het water. Wanneer de deegballetjes drijven, haal je ze eruit en besprenkel gelijk met kokosrasp.

Selamat makan!

Restaurant Blauw
Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder