Restaurant Blauw logo
Lepels en voedsel, indonesisch restaurant blauw

Recept Zoete Aardappel Klepon

1 augustus 2017



 

Klepon: 'a one bite snack'

 

INGREDIËNTEN

 

Voor het deeg:

250 gr paarse zoete aardappel
100 gr rijstmeel
1 theelepel zout
1/2 theelepel vanille
50 ml water

 

Vulling:

bruine suiker

 

Topping:

kokosnoot rasp

 

BEREIDING:

Snijd de zoete aardappelen in kleine stukken en stoom deze tot dat ze zacht en gaar zijn. Verkruimel de zoete aardappelen fijn. Meng ze vervolgens met het rijstmeel. Voeg hierna het zout, vanille en beetje bij beetje het water toe. Het kan zijn dat je niet al het water hoeft te gebruiken. Kneed het deeg goed. Uiteindelijk is het een licht kleverige substantie. Maak er vervolgens kleine deegballetjes van. Maak met je duim een klein kuiltje in het deegballetje en vul met bruine suiker. Vorm opnieuw to een deegballetje. Breng water aan de kook en plaats de deegballetjes in het water. Wanneer de deegballetjes drijven, haal je ze eruit en besprenkel gelijk met kokosrasp.

 

Selamat makan!


Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?

Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.

Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben

Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.

restaurant blauw medewerker