Recept Zoete Aardappel Klepon

1 aug 2017


Klepon: ‘a one bite snack’

 

INGREDIËNTEN

Voor het deeg:

250 gr paarse zoete aardappel

100 gr rijstmeel

1 theelepel zout

1/2 theelepel vanille

50 ml water

 

Vulling:

bruine suiker

 

Topping:

kokosnoot rasp

 

Bereiding:

Snijd de zoete aardappelen in kleine stukken en stoom deze tot dat ze zacht en gaar zijn. Verkruimel de zoete aardappelen fijn. Meng ze vervolgens met het rijstmeel. Voeg hierna het zout, vanille en beetje bij beetje het water toe. Het kan zijn dat je niet al het water hoeft te gebruiken. Kneed het deeg goed. Uiteindelijk is het een licht kleverige substantie. Maak er vervolgens kleine deegballetjes van. Maak met je duim een klein kuiltje in het deegballetje en vul met bruine suiker. Vorm opnieuw to een deegballetje. Breng water aan de kook en plaats de deegballetjes in het water. Wanneer de deegballetjes drijven, haal je ze eruit en besprenkel gelijk met kokosrasp.

Selamat makan!

Restaurant Blauw
Dit is hoe je onze Sambal Goreng Udang Peteh thuis kunt maken
28 feb. 2020 - Blog

Wij zitten niet op onze recepten en vertellen je graag hoe jij de keuken van Blauw in huis haalt. Vandaag vertellen we je hoe je... Lees verder
Nationale Restaurantweek bij Blauw Utrecht & Blauw Amsterdam
13 feb. 2020 - Blog

Het is bijna weer tijd voor de nationale restaurantweken! Twee keer per jaar vindt het bijzondere evenement plaats. Tijdens deze 2,5 week kun je bij... Lees verder
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder