Recept Zoete Aardappel Klepon

1 aug 2017


Klepon: ‘a one bite snack’

 

INGREDIËNTEN

Voor het deeg:

250 gr paarse zoete aardappel

100 gr rijstmeel

1 theelepel zout

1/2 theelepel vanille

50 ml water

 

Vulling:

bruine suiker

 

Topping:

kokosnoot rasp

 

Bereiding:

Snijd de zoete aardappelen in kleine stukken en stoom deze tot dat ze zacht en gaar zijn. Verkruimel de zoete aardappelen fijn. Meng ze vervolgens met het rijstmeel. Voeg hierna het zout, vanille en beetje bij beetje het water toe. Het kan zijn dat je niet al het water hoeft te gebruiken. Kneed het deeg goed. Uiteindelijk is het een licht kleverige substantie. Maak er vervolgens kleine deegballetjes van. Maak met je duim een klein kuiltje in het deegballetje en vul met bruine suiker. Vorm opnieuw to een deegballetje. Breng water aan de kook en plaats de deegballetjes in het water. Wanneer de deegballetjes drijven, haal je ze eruit en besprenkel gelijk met kokosrasp.

Selamat makan!

Restaurant Blauw
Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder