Recept Frikadel djagung

3 okt 2017


Ingrediënten 
300 gr mais
60 gr bloem
paar takjes selderij
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
2 eieren
zonnebloemolie
olie om te bakken
Snuf gemalen korianderzaad (ketoembar)
Snuf komijn (djinten)
Snuf peper en zout
dip om bij te serveren: chili
Bereiding
Laat de maiskorrels uitlekken in een vergiet en spoel ze af met koud water. Hak de knoflook en ui fijn en bak in een wokpan met een beetje olie lichtjes bruin. Snij de selderij fijn en voeg samen met de mais toe aan de pan en bak al roerend 3 minuten.
Breng op smaak met korianderzaad, komijn en peper en zout. Zet het vuur uit en voeg de 2 eieren toe aan de pan. Doe daarna de bloem er bij en roer met een lepel zodat er een kleverige massa ontstaat. Als het mengsel nog erg dun is voeg je nog wat extra bloem toe. Verhit een laagje olie van ca 1 a 2 cm in een pan tot ongeveer 160 graden (je merkt ook als de olie op temperatuur is als het mengsel direct begint te borrelen als je het in de olie doet).
Schep ongeveer een eetlepel van het maismengsel in de pan met olie en druk iets plat, vorm het eventueel met de lepel nog in de vorm van een rondje. Draai de maiskoekjes na 1 a 2 minuten, als ze mooi goudbruin zijn van de onder zijn, om. Bak ook de andere kant lichtbruin en schep ze daarna met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een papiertje. Serveer ze met een chilisaus.
Bron: leukerecepten.nl
Restaurant Blauw
Dit is hoe je onze Sambal Goreng Udang Peteh thuis kunt maken
28 feb. 2020 - Blog

Wij zitten niet op onze recepten en vertellen je graag hoe jij de keuken van Blauw in huis haalt. Vandaag vertellen we je hoe je... Lees verder
Nationale Restaurantweek bij Blauw Utrecht & Blauw Amsterdam
13 feb. 2020 - Blog

Het is bijna weer tijd voor de nationale restaurantweken! Twee keer per jaar vindt het bijzondere evenement plaats. Tijdens deze 2,5 week kun je bij... Lees verder
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder