fbpx
Indische maïskoekjes, indonesisch restaurant blauw

Recept Frikadel djagung

3 oktober 2017


recept  

Ingrediënten 300 gr mais 60 gr bloem paar takjes selderij 1 kleine rode ui 2 teentjes knoflook 2 eieren zonnebloemolie olie om te bakken Snuf gemalen korianderzaad (ketoembar) Snuf komijn (djinten) Snuf peper en zout dip om bij te serveren: chili

 

Bereiding Laat de maiskorrels uitlekken in een vergiet en spoel ze af met koud water. Hak de knoflook en ui fijn en bak in een wokpan met een beetje olie lichtjes bruin. Snij de selderij fijn en voeg samen met de mais toe aan de pan en bak al roerend 3 minuten.

 

Breng op smaak met korianderzaad, komijn en peper en zout. Zet het vuur uit en voeg de 2 eieren toe aan de pan. Doe daarna de bloem er bij en roer met een lepel zodat er een kleverige massa ontstaat. Als het mengsel nog erg dun is voeg je nog wat extra bloem toe. Verhit een laagje olie van ca 1 a 2 cm in een pan tot ongeveer 160 graden (je merkt ook als de olie op temperatuur is als het mengsel direct begint te borrelen als je het in de olie doet).

 

Schep ongeveer een eetlepel van het maismengsel in de pan met olie en druk iets plat, vorm het eventueel met de lepel nog in de vorm van een rondje. Draai de maiskoekjes na 1 a 2 minuten, als ze mooi goudbruin zijn van de onder zijn, om. Bak ook de andere kant lichtbruin en schep ze daarna met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een papiertje. Serveer ze met een chilisaus.

 

Bron: leukerecepten.nl


Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?

Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.

Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben

Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.

restaurant blauw medewerker