Recept Bika Ambon

28 jun 2017


Ingredienten

50 gr rijstmeel

100 gr bloem

250 gr tapiocameel

275 gr suiker

1 eetlepel giste

1 pandanblad

10 eieren

2 dl. dikke santen (kokoscreme)

2 dl. dunne santen (kokosmelk)

1 dl. kokoswater

1 dl. lauw water

Bereiding

Meng de gist met het lauwwarm water en 2 theelepels suiker. Laat deze ongeveer 20 minuten staan. Breek de eieren, scheid het eigeel en klop het eigeel stijf.
Kook de rest van de suiker in een pan met de dunne santen en het pandanblad totdat de suiker is opgelost. Meng het gistmengsel met de bloem, kneed deze en laat daarna ongeveer 1 uur laten rijzen.
Doe het rijstemeel en het tapiocameel erbij en kneed deze tot een glad deeg. Doe het geklopte eigeel, het kokoswater en de dikke santen erbij en meng dit alles goed door elkaar. Laat deze ongeveer 1 ½ uur staan. Doe het mengsel santen/suiker/pandanblad erbij en meng alles goed door elkaar.

Bekleed de binnenkant van de cakevorm met het bakpapier, giet het beslag hierin en bak de Bika Ambon in een voorverwarmde oven van 175 o C ongeveer 15 minuten. (tot de cake is gerezen). Zet de grill van de oven aan en bak de Bika Ambon nog ongeveer 10 minuten goudbruin.

 

foto door whattocooktoday

Restaurant Blauw
Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder