Recept Bika Ambon

28 jun 2017


Ingredienten

50 gr rijstmeel

100 gr bloem

250 gr tapiocameel

275 gr suiker

1 eetlepel giste

1 pandanblad

10 eieren

2 dl. dikke santen (kokoscreme)

2 dl. dunne santen (kokosmelk)

1 dl. kokoswater

1 dl. lauw water

Bereiding

Meng de gist met het lauwwarm water en 2 theelepels suiker. Laat deze ongeveer 20 minuten staan. Breek de eieren, scheid het eigeel en klop het eigeel stijf.
Kook de rest van de suiker in een pan met de dunne santen en het pandanblad totdat de suiker is opgelost. Meng het gistmengsel met de bloem, kneed deze en laat daarna ongeveer 1 uur laten rijzen.
Doe het rijstemeel en het tapiocameel erbij en kneed deze tot een glad deeg. Doe het geklopte eigeel, het kokoswater en de dikke santen erbij en meng dit alles goed door elkaar. Laat deze ongeveer 1 ½ uur staan. Doe het mengsel santen/suiker/pandanblad erbij en meng alles goed door elkaar.

Bekleed de binnenkant van de cakevorm met het bakpapier, giet het beslag hierin en bak de Bika Ambon in een voorverwarmde oven van 175 o C ongeveer 15 minuten. (tot de cake is gerezen). Zet de grill van de oven aan en bak de Bika Ambon nog ongeveer 10 minuten goudbruin.

 

foto door whattocooktoday

Restaurant Blauw
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder
Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder