Recept Bika Ambon
28 juni 2017
Ingrediënten
50 gr rijstmeel
100 gr bloem
250 gr tapiocameel
275 gr suiker
1 eetlepel giste
1 pandanblad
10 eieren
2 dl. dikke santen (kokoscreme)
2 dl. dunne santen (kokosmelk)
1 dl. kokoswater
1 dl. lauw water
Bereiding
Meng de gist met het lauwwarm water en 2 theelepels suiker. Laat deze ongeveer 20 minuten staan. Breek de eieren, scheid het eigeel en klop het eigeel stijf.
Kook de rest van de suiker in een pan met de dunne santen en het pandanblad totdat de suiker is opgelost. Meng het gistmengsel met de bloem, kneed deze en laat daarna ongeveer 1 uur laten rijzen.
Doe het rijstemeel en het tapiocameel erbij en kneed deze tot een glad deeg. Doe het geklopte eigeel, het kokoswater en de dikke santen erbij en meng dit alles goed door elkaar. Laat deze ongeveer 1 ½ uur staan. Doe het mengsel santen/suiker/pandanblad erbij en meng alles goed door elkaar.
Bekleed de binnenkant van de cakevorm met het bakpapier, giet het beslag hierin en bak de Bika Ambon in een voorverwarmde oven van 175 o C ongeveer 15 minuten. (tot de cake is gerezen). Zet de grill van de oven aan en bak de Bika Ambon nog ongeveer 10 minuten goudbruin.
foto door whattocooktoday
Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?
Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.
Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben
Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.
Meer nieuws