Recept Bami Kuwa

22 sep 2018


Ingrediënten

500 gr bami
350 gr magere speklappen of hamlappen
100 gr gepelde garnalen
1/2 blikje bamboespruiten
150 gr taugé
100 gr in reepjes gesneden worteltjes
1/4 fijngesneden witte kool
zout
peper
nootmuskaat
2 djerut perut blaadjes
3 sjalotten, fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 theelepel trassi
2000 ml water

Bereiding

Leg het vlees met het water in een pan en trek daar bouillon van met de djerut perut blaadjes. Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit daarin de trassi, de sjalotten en de knoflook. Snijd vervolgens het vlees in kleine reepjes en fruit dit mee. Vervolgens de schoongemaakte groenten bij het vlees voegen en naar smaak peper en zout toevoegen.
Giet de overgebleven bouillon er langzaam bij en laat de soep langzaam gaar koken. Kook de bami gaar en laat uitlekken.
Opdienen:
Leg wat bami in een diep bord en schep er de bouillon met groenten over. Strooi als extra garnering over de soep wat in reepjes gesneden omelet en heel fijn gesneden selderij.

Restaurant Blauw
Dit is hoe je onze Sambal Goreng Udang Peteh thuis kunt maken
28 feb. 2020 - Blog

Wij zitten niet op onze recepten en vertellen je graag hoe jij de keuken van Blauw in huis haalt. Vandaag vertellen we je hoe je... Lees verder
Nationale Restaurantweek bij Blauw Utrecht & Blauw Amsterdam
13 feb. 2020 - Blog

Het is bijna weer tijd voor de nationale restaurantweken! Twee keer per jaar vindt het bijzondere evenement plaats. Tijdens deze 2,5 week kun je bij... Lees verder
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder