Recept Bami Kuwa

22 sep 2018


Ingrediënten

500 gr bami
350 gr magere speklappen of hamlappen
100 gr gepelde garnalen
1/2 blikje bamboespruiten
150 gr taugé
100 gr in reepjes gesneden worteltjes
1/4 fijngesneden witte kool
zout
peper
nootmuskaat
2 djerut perut blaadjes
3 sjalotten, fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 theelepel trassi
2000 ml water

Bereiding

Leg het vlees met het water in een pan en trek daar bouillon van met de djerut perut blaadjes. Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit daarin de trassi, de sjalotten en de knoflook. Snijd vervolgens het vlees in kleine reepjes en fruit dit mee. Vervolgens de schoongemaakte groenten bij het vlees voegen en naar smaak peper en zout toevoegen.
Giet de overgebleven bouillon er langzaam bij en laat de soep langzaam gaar koken. Kook de bami gaar en laat uitlekken.
Opdienen:
Leg wat bami in een diep bord en schep er de bouillon met groenten over. Strooi als extra garnering over de soep wat in reepjes gesneden omelet en heel fijn gesneden selderij.

Restaurant Blauw
Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder