fbpx
Kwetiau Goreng Sapi Restaurant Blauw

Recept Bami Kuwa

22 september 2018


Ingrediënten

 

500 gr bami 350 gr magere speklappen of hamlappen 100 gr gepelde garnalen 1/2 blikje bamboespruiten 150 gr taugé 100 gr in reepjes gesneden worteltjes 1/4 fijngesneden witte kool zout peper nootmuskaat 2 djerut perut blaadjes 3 sjalotten, fijngesneden 2 teentjes knoflook fijngesneden 1 theelepel trassi 2000 ml water

 

Bereiding Leg het vlees met het water in een pan en trek daar bouillon van met de djerut perut blaadjes. Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit daarin de trassi, de sjalotten en de knoflook. Snijd vervolgens het vlees in kleine reepjes en fruit dit mee. Vervolgens de schoongemaakte groenten bij het vlees voegen en naar smaak peper en zout toevoegen. Giet de overgebleven bouillon er langzaam bij en laat de soep langzaam gaar koken. Kook de bami gaar en laat uitlekken.

 

Opdienen: Leg wat bami in een diep bord en schep er de bouillon met groenten over. Strooi als extra garnering over de soep wat in reepjes gesneden omelet en heel fijn gesneden selderij.


Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?

Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.

Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben

Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.

restaurant blauw medewerker