Recept Asam Pade

11 nov 2017


Asam Pade met corvina

Asam Pade (gestoofde vis in een spicy, fris zure bouillion) is een van de favoriete gerechten uit Padang (West Sumatra)

Ingrediënten:

1 kg corvina

8 sjalotten

4 teentjes knoflook

1 serehstengel, gekneusd

2 zure stervruchten (belimbing wuluh)

150 ml water

3 asam kandis, of anders 100 gram tamarinde pasta

1 kunyit blad

olijfolie

zout naar smaak

Boemboe (pasta): 

6 rode lomboks

6 cm gember (djahe)

4 cm kunyit (kurkuma)

4 cm laos

Benodigdheden:

Wok pan, een vijzel of een blender, een goed mes, snijplank en spatel

Bereidingswijze :

Snijd de vis in mootjes en de knoflook en sjalotten in dunne plakjes. Snijd de zure stervruchten doormidden. Doe de ingrediënten voor de bamboe pasta in de vijzel en maal tot een mooie pasta.

Verwarm de olie in de wok. Zodra de olie op temperatuur is, voeg je de sjalotten en knoflook toe. Voeg de boemboe pasta toe en laat het geheel voor 3 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg vervolgens het water, gevolgd door de sereh, kurkuma en de asam kandis toe. Laat het geheel voor 7 minuten zachtjes koken.

Dan is het tijd om de vis toe te voegen. Laat het gerecht vervolgens nog 10 minuten op laag vuur sudderen. Breng eventueel op smaak door wat zout toe te voegen. Serveer het gerecht met witte rijst.

Selamat Makan!

Restaurant Blauw
Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder