Recept Asam Pade
11 november 2017
Asam Pade met corvina
Asam Pade (gestoofde vis in een spicy, fris zure bouillion) is een van de favoriete gerechten uit Padang (West Sumatra)
Ingrediënten:
1 kg corvina
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
2 zure stervruchten (belimbing wuluh)
150 ml water
3 asam kandis, of anders 100 gram tamarinde pasta
1 kunyit blad
olijfolie
zout naar smaak
Boemboe (pasta):
6 rode lomboks
6 cm gember (djahe)
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Benodigdheden:
Wok pan, een vijzel of een blender, een goed mes, snijplank en spatel
Bereidingswijze :
Snijd de vis in mootjes en de knoflook en sjalotten in dunne plakjes. Snijd de zure stervruchten doormidden. Doe de ingrediënten voor de bamboe pasta in de vijzel en maal tot een mooie pasta.
Verwarm de olie in de wok. Zodra de olie op temperatuur is, voeg je de sjalotten en knoflook toe. Voeg de boemboe pasta toe en laat het geheel voor 3 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg vervolgens het water, gevolgd door de sereh, kurkuma en de asam kandis toe. Laat het geheel voor 7 minuten zachtjes koken.
Dan is het tijd om de vis toe te voegen. Laat het gerecht vervolgens nog 10 minuten op laag vuur sudderen. Breng eventueel op smaak door wat zout toe te voegen. Serveer het gerecht met witte rijst.
Selamat Makan!
Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?
Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.
Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben
Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.
Meer nieuws