Recept Asam Pade

11 nov 2017


Asam Pade met corvina

Asam Pade (gestoofde vis in een spicy, fris zure bouillion) is een van de favoriete gerechten uit Padang (West Sumatra)

Ingrediënten:

1 kg corvina

8 sjalotten

4 teentjes knoflook

1 serehstengel, gekneusd

2 zure stervruchten (belimbing wuluh)

150 ml water

3 asam kandis, of anders 100 gram tamarinde pasta

1 kunyit blad

olijfolie

zout naar smaak

Boemboe (pasta): 

6 rode lomboks

6 cm gember (djahe)

4 cm kunyit (kurkuma)

4 cm laos

Benodigdheden:

Wok pan, een vijzel of een blender, een goed mes, snijplank en spatel

Bereidingswijze :

Snijd de vis in mootjes en de knoflook en sjalotten in dunne plakjes. Snijd de zure stervruchten doormidden. Doe de ingrediënten voor de bamboe pasta in de vijzel en maal tot een mooie pasta.

Verwarm de olie in de wok. Zodra de olie op temperatuur is, voeg je de sjalotten en knoflook toe. Voeg de boemboe pasta toe en laat het geheel voor 3 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg vervolgens het water, gevolgd door de sereh, kurkuma en de asam kandis toe. Laat het geheel voor 7 minuten zachtjes koken.

Dan is het tijd om de vis toe te voegen. Laat het gerecht vervolgens nog 10 minuten op laag vuur sudderen. Breng eventueel op smaak door wat zout toe te voegen. Serveer het gerecht met witte rijst.

Selamat Makan!

Restaurant Blauw
Dit is hoe je onze Sambal Goreng Udang Peteh thuis kunt maken
28 feb. 2020 - Blog

Wij zitten niet op onze recepten en vertellen je graag hoe jij de keuken van Blauw in huis haalt. Vandaag vertellen we je hoe je... Lees verder
Nationale Restaurantweek bij Blauw Utrecht & Blauw Amsterdam
13 feb. 2020 - Blog

Het is bijna weer tijd voor de nationale restaurantweken! Twee keer per jaar vindt het bijzondere evenement plaats. Tijdens deze 2,5 week kun je bij... Lees verder
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder