fbpx

Over Blauw


Bij Blauw koken we culinair Indonesisch.

Door de jaren heen zijn we beroemd geworden vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de spijzen die onze chefs bereiden. Van kruidige en pittige stoofgerechten tot frisse salades en zoete lekkernijen.

Hier beleef je het beste van Indonesische keuken.

sate udang indonesisch restaurant restaurant blauw

Over Blauw


Bij Blauw koken we culinair Indonesisch.

Door de jaren heen zijn we beroemd geworden vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de spijzen die onze chefs bereiden. Van kruidige en pittige stoofgerechten tot frisse salades en zoete lekkernijen.

Hier beleef je het beste van Indonesische keuken.

Indonesische rijsttafel Restaurant Blauw

Indonesische rijsttafels


Onze uitgebreide Indonesische rijsttafels zijn alom bekend, ook ver buiten Nederland. Lonely Planet schreef bijvoorbeeld: ‘Blauw is the place to go for stylish Indonesian food‘.

Van Gault & Millau kregen we in 2020 ook weer 13 punten. En we zijn er trots op dat we tot de 500 lekkerste restaurants van Nederland behoren!

lekker 500

Zo’n rijsttafel is dan ook een feestje op tafel. Allemaal kleine bakjes met een rijk palet aan geuren, kleuren en smaken. Heerlijk om met z’n allen te delen.

Onze inspiratie


De Indonesische keuken is rijk en divers. Met zo’n groot land en zoveel verschillende eilanden is dat natuurlijk niet gek. De gerechten verschillen dan ook per regio.


  • Zo kookt men op West-Sumatra zeer pittig en veel curry-achtige gerechten, door de invloed van de Indiase keuken.
  • De Javaanse gerechten zijn wat milder en zoeter, maar ook hier bestaan verschillen tussen Oost en West.
  • Op Noord-Sulawesi eet men veel vis en fris gekruide, pittige gerechten.
  • En op Bali komen veel groenten en gerechten met varkensvlees op tafel.


En bij Blauw? Bij Blauw laten we ons inspireren door de hele Indonesische archipel en vind je het allerbeste van heel Indonesië in prachtige combinaties en verrassende afwisselingen.

Rawon Surabaya
Kwetiau Goreng Sapi Restaurant Blauw

De magie van Blauw


De magie van de Indonesische keuken bij Blauw zit hem in:

  • Het gebruik van veel kruiden en specerijen
  • De tijd nemen om te koken (gerechten moeten vaak urenlang stoven)
  • Het gebruik van authentieke, verse ingrediënten

Onze geheimen ontrafeld


In tegenstelling tot andere keukens, worden Indonesische gerechten zelden in boeken vastgelegd, maar van generatie op generatie overgedragen. Er wordt veel op gevoel gekookt. Dat vinden wij schitterend, maar tegelijkertijd zonde. Daarom hebben we ons eigen kookboek en delen we ook hier op de website onze recepten.

In ons kookboek vind je 70 signatuurgerechten. Zo kun je er thuis ook van genieten.

Blauw boek
sambal workshop restaurant blauw

Sambal workshops bij Blauw


Ook zo dol op onze huisgemaakte sambals? Kom ze dan zelf bij ons maken samen de beste chefs van Nederland. We organiseren een paar keer jaar sambal workshops.

restaurant blauw medewerker
restaurant blauw medewerker
restaurant blauw medewerker
restaurant blauw medewerker
restaurant blauw medewerker
restaurant blauw medewerker

Onze smaakmakers


Bij Blauw werken we met gewone mensen met een ongewone liefde voor de Indonesische keuken. Vanzelfsprekend maakt het daarbij niet of je nu Indonesische roots hebt of niet. De koks bij Blauw zijn heel bescheiden, maar ook heel trots op hun gerechten. Alles moet goed op smaak en in balans zijn. “Volg je gevoel en vertrouw op je smaak” zeggen ze vaak. De essentie van goed eten is koken met aandacht en liefde voor de producten. En daarna samen met je vrienden of familie genieten.

Beleef de Indonesische keuken op z’n best

We nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.