Bij Blauw koken we culinair Indonesisch.
Door de jaren heen zijn we beroemd geworden vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de spijzen die onze chefs bereiden. Van kruidige en pittige stoofgerechten tot frisse salades en zoete lekkernijen.
Hier beleef je het beste van Indonesische keuken.
Bij Blauw koken we culinair Indonesisch.
Door de jaren heen zijn we beroemd geworden vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de spijzen die onze chefs bereiden. Van kruidige en pittige stoofgerechten tot frisse salades en zoete lekkernijen.
Hier beleef je het beste van Indonesische keuken.
Indonesische rijsttafels
Onze uitgebreide Indonesische rijsttafels zijn alom bekend, ook ver buiten Nederland. Lonely Planet schreef bijvoorbeeld: 'Blauw is the place to go for stylish Indonesian food'.
Van Gault & Millau kregen we in 2020 ook weer 13 punten. En we zijn er trots op dat we tot de 500 lekkerste restaurants van Nederland behoren!
Zo'n rijsttafel is dan ook een feestje op tafel. Allemaal kleine bakjes met een rijk palet aan geuren, kleuren en smaken. Heerlijk om met z'n allen te delen.
Onze inspiratie
De Indonesische keuken is rijk en divers. Met zo'n groot land en zoveel verschillende eilanden is dat natuurlijk niet gek. De gerechten verschillen dan ook per regio.
En bij Blauw? Bij Blauw laten we ons inspireren door de hele Indonesische archipel en vind je het allerbeste van heel Indonesië in prachtige combinaties en verrassende afwisselingen.
De magie van Blauw
De magie van de Indonesische keuken bij Blauw zit hem in:
Onze geheimen ontrafeld
In tegenstelling tot andere keukens, worden Indonesische gerechten zelden in boeken vastgelegd, maar van generatie op generatie overgedragen. Er wordt veel op gevoel gekookt. Dat vinden wij schitterend, maar tegelijkertijd zonde. Daarom hebben we ons eigen kookboek en delen we ook hier op de website onze recepten.
In onze kookboeken vind je 70 signatuurgerechten en nog eens 70 vegetarische en vegan gerechten . Zo kun je er thuis ook van genieten.
Sambal workshops bij Blauw
Ook zo dol op onze huisgemaakte sambals? Kom ze dan zelf bij ons maken samen de beste chefs van Nederland. We organiseren een paar keer jaar sambal workshops.
Recepten
We delen onze geheimen ook gewoon op onze site. Hier vind je ze terug.
Onze smaakmakers
Bij Blauw werken we met gewone mensen met een ongewone liefde voor de Indonesische keuken. Vanzelfsprekend maakt het daarbij niet of je nu Indonesische roots hebt of niet. De koks bij Blauw zijn heel bescheiden, maar ook heel trots op hun gerechten. Alles moet goed op smaak en in balans zijn. "Volg je gevoel en vertrouw op je smaak" zeggen ze vaak. De essentie van goed eten is koken met aandacht en liefde voor de producten. En daarna samen met je vrienden of familie genieten.
Het laatste nieuws over Blauw