ECOtap | schoon drinkwater in Kenia
20 sep. 2017 - Info

Lieve gasten, zoals jullie wellicht al weten maken wij in onze restaurants gebruik van de ECOtap. Maar wat houdt de ECOtap in? Het is een... Lees verder
Lekker Laren Trophy
28 aug. 2017 - Blog

't Amsterdammertje won met hun Black Angus Rund de Lekker Laren Trophy 2017. Onze Ikan Pesmol kreeg een mooie 2e plaats. Wij willen André Gerrits en... Lees verder
Wijn bij Indonesisch eten? Zeker weten! Ontdek het tijdens onze wijn-spijsproeverij
20 aug. 2017 - Blog

Wijn bij Indonesisch eten? Zeker weten! Klassieke gewürztraminer of pinot gris met een zoetje is vaak het eerste waar men aan denkt bij de kruidige... Lees verder
Recept Zoete Aardappel Klepon
1 aug. 2017 - Blog

Klepon: 'a one bite snack'   INGREDIËNTEN Voor het deeg: 250 gr paarse zoete aardappel 100 gr rijstmeel 1 theelepel zout 1/2 theelepel vanille 50... Lees verder
Blauw on Tour | Foodtruck
16 jul. 2017 - Blog

BLAUW ON TOUR Wellicht heb je hem al langs zien komen, onze foodtruck. Voor het eerst gaan we dit jaar met onze gloednieuwe, rode foodtruck... Lees verder
Sate lilit
30 jun. 2017 - Blog

Herkomst: Bali Op Bali maken ze sateh door eerst vlees of vis fijn te malen en dat te mengen met kokos en specerijen. Daarvan wordt... Lees verder
Recept Bika Ambon
28 jun. 2017 - Blog

Ingredienten 50 gr rijstmeel 100 gr bloem 250 gr tapiocameel 275 gr suiker 1 eetlepel giste 1 pandanblad 10 eieren 2 dl. dikke santen (kokoscreme)... Lees verder
Huisgebrouwen | Dennis over zijn bier
18 mei. 2017 - Blog

Dennis werkt nu bijna een jaar fulltime in de bediening bij Restaurant Blauw Utrecht. Deze horecatopper heeft met zijn 22 jaar al een imposant cv.... Lees verder
Tijdloze favoriet: spekkoek
3 mei. 2017 - Blog

Een kruidige cake, die laagje voor laagje gebakken wordt, dat vergt heel wat werk. We hebben het natuurlijk over spekkoek, een immens populaire, zoete delicatesse.... Lees verder
Van groentje naar familielid
20 apr. 2017 - Blog

Mijn naam is Jania en ik werk nu bijna vijf jaar bij Restaurant Blauw. Mijn voornaam is Indonesisch, maar mijn ouders en ik zijn Nederlands.... Lees verder
De rijsttafel: een tafel vol smaken
30 mrt. 2017 - Blog

Het is misschien wel het bekendste gerecht uit het verre oosten: De rijsttafel. Een tafel vol met verschillende tropische, kruidige gerechten die allemaal tegelijk worden... Lees verder
De kracht van goede koffie
3 mrt. 2017 - Blog

Mijn naam is Maryati en ik werk als manager bij Restaurant Blauw in Amsterdam. Tijdens mijn studie diergeneeskunde riep mijn horecahart toch harder dan de... Lees verder
Street food: De smaken van de straat
22 feb. 2017 - Blog

Kleine stalletjes bomvol verse producten. Een mengeling van kleuren en geuren met heel veel mensen die, al schuifelend door de menigte, hun maaltje bij elkaar... Lees verder
De grootse smaken van een klein team
16 feb. 2017 - Blog

Ik werk, met een korte pauze, ongeveer vier jaar bij Blauw. Het restaurant in Utrecht is kleiner dan dat in Amsterdam, dus we staan met... Lees verder
Es Tjendol: een tropische verfrissing
9 feb. 2017 - Blog

In tropisch Indonesië bieden frisse drankjes de nodige verkoeling. Één van de bekendste drankjes is Es Tjendol: een mix van kokosmelk, palmsuiker, ijs en groene... Lees verder
Wijn: beleving in een glas
2 feb. 2017 - Blog

Mijn naam is Meta en ik werk als bedrijfsleidster bij Restaurant Blauw Utrecht. Toen ik in 2010 een avond kwam eten, zag ik dat ze... Lees verder
Wine & Dine: Gin & Tonic - een heerlijk aperitief
5 dec. 2016 - Nieuws

Zin in een lekkere gin&tonic? Wij serveren hem met de Italiaanse Marconi 46 gin van de familie Poli uit Veneto. Deze gin wordt op ambachtelijke... Lees verder
Wine & Dine: Tempranillo Sembro
4 dec. 2016 - Nieuws

Wine: Tempranillo, Sembro - Ribera del Duero, Spanje Dine: Sate Ayam Een soepele Spaanse wijn uit het buurgebied van de bekende Riojastreek. Deze tempranillo heeft... Lees verder
"De Blauwe Hap"
4 dec. 2016 - Nieuws

Een hele tafel vol met lekkernijen, een overdaad aan smaken, kleuren, geuren en ingrediënten. De Indische rijsttafel, dat is een van de specialiteiten van Restaurant... Lees verder
Zelf maken met Oud en Nieuw: Pangsit met gekruid gehakt
4 dec. 2016 - Nieuws

Met oud&nieuw zijn we helaas gesloten. We hebben daarom een recept voor een lekker hapje voor u: pangsit met gekruid gehakt. Leuk om voor oudejaarsavond te... Lees verder
Wine & Dine: Grüner Veltliner Klassik
29 nov. 2016 - Nieuws

Wine: Grüner Veltliner Klassik, Gruber – Wagram, Oostenrijk Dine: Aneka Laut Lilit De Oostenrijkse Grüner Veltliner is een wijn met een heel eigen karakter: frisse... Lees verder
Wine & dine: Carmenere 'Classic Discovery'
2 nov. 2016 - Nieuws

Carmenere 'Classic Discovery' De afgelopen jaren heeft de Carmenère zich ontwikkeld tot de nationale druif van Chili. Carmen was ook het huis dat in 1994... Lees verder
Beleef Winters Blauw
2 nov. 2016 - Nieuws

Wine & dine: Malbec La Posta ‘Paulucci'
7 okt. 2016 - Nieuws

Malbec La Posta ‘Paulucci' Laura Catena – dochter van de befaamde wijnpionier Nicolas Catena - zette de serie La Posta wijnen op om de kleinere... Lees verder
Blauw ontvangt Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid
1 aug. 2016 - Nieuws

Blauw is happy! We hebben van jullie, onze gasten, het Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid ontvangen! Het certificaat wordt voor de zesde keer uitgereikt aan horecabedrijven... Lees verder
Blauw in Sunday Times Travel
15 mei. 2016 - Nieuws

Where to eat and drink in Amsterdam? Bij Blauw! Als het aan Sunday Times Travel ligt! "Indonesian food is one of the many legacies of... Lees verder
Blauw Utrecht uitgeroepen tot beste Indonesisch restaurant
27 feb. 2016 - Nieuws

Blauw Utrecht is in januari uitgeroepen door de website Indoweb.nl tot beste Indonesisch restaurant in Nederland. Dit is voor het eerst dat wij met ons... Lees verder
Utrecht krijgt Culture Trip Local Favorite 2015 badge
30 dec. 2015 - Nieuws

Blauw Utrecht heeft zo aan het einde van 2015 nog een mooie afsluiter: we hebben de eer om Local Favorite 2015 van The Culture Trip... Lees verder
Nieuwsbrief najaar 2015
26 nov. 2015 - Nieuws

Wij versturen regelmatig nieuwsbrieven met daarin acties, leuke weetjes en nieuws over Restaurant Blauw naar onze gasten. Wilt u deze nieuwsbrieven ook ontvangen? Schrijf u... Lees verder
Duitse Tagesspiegel over Restaurant Blauw
23 nov. 2015 - Nieuws

De Duitse krant Der Tagesspiegel maakte een speciale reportage over de Indonesische keuken in de zaterdagkrant. Ook Restaurant Blauw komt er in voor. Lees het... Lees verder
Blauw wederom in Lekker 500
17 nov. 2015 - Amsterdam

Ook dit jaar staat Blauw weer in de Lekker 500! Lees verder
Discover Benelux - juli 2017
26 jul. 2017 -

"Serving a palette of traditions" Lees verder
Leven Zomer 2017
18 jul. 2017 -

"Een culinaire reis door Indonesië" Lees verder
Zie Oud Zuid - Straatspecial Amstelveenseweg
14 jul. 2017 -

Restaurant Blauw Lees verder
Foodies
15 jun. 2017 -

Domba Bakar Pedas met Carmènere Lees verder
Leven Lente 2017
14 mrt. 2017 -

"Indonesische tradities" Lees verder
CINQ
30 jan. 2017 -

Discover Benelux - August 2016
30 jan. 2017 -

'A tasty explosion for your senses' Lees verder
Leven 2016
30 jan. 2017 -

'Verwen iemand met een avondje uit' Lees verder
Der Feinschmecker
9 sep. 2015 -

'Die Vorspeisen stellen eine Art Renaissance der Indonesischen Küche nach holländisch-kolonialer Art dar.' Lees verder
Moesson (het Indisch maandblad)
9 sep. 2015 -

"Adoe, Rob deze sambal goreng boontjes is nog lekkerder dan mijn tante lucie ze maakte... " Lees verder
Aftonbladet
9 sep. 2015 -

'Kanongott!' Lees verder
Sky inflight magazine Delta Airlines
9 sep. 2015 -

'The "rice table" is a feast for the gods.' Lees verder
Cityness AMS
9 sep. 2015 -

'Agus Hermawan, chefkok van Restaurant Blauw Amsterdam legt uit hoe je de lekkerste kipsaté maakt.' Lees verder
Louis Vuitton City Guide 2011
9 sep. 2015 -

'No batik hanging, no tinkling gamelan here. But if the restaurant has a hi-tech online booking system and edgy touch-screen, what you get on your plate... Lees verder
Der Feinschmecker november 2011
9 sep. 2015 -

'indonesisches Restaurant mit modernem Ambiente ohne Batik-Folklore. Authentische Küche mit Klassikern wie Saté, gado gado oder daging rendang.'   Lees verder
New York Times
9 sep. 2015 -

'No doubt, part of Blauw’s popularity is that it’s far slicker than your average hole-inthe- wall. In fact it’s downright pretty; one whole wall is... Lees verder
Z.O.Z.
9 sep. 2015 -

'Een palet van verschillende tradities, ingrediënten en bereidingswijzen. Kom genieten'   Lees verder
Lekker 500, editie 2015
9 sep. 2015 -

'Lekker 500, editie 2015.' Lees verder
Algemeen Dagblad UN
2 sep. 2015 - Utrecht

'Favoriet restaurant. Blauw omdat ze traditioneel, Indonesisch koken. Wat wij hier Indonesisch noemen, is gebaseerd op de Nederlandse keuken. Bij Blauw hebben ze echte satéh,... Lees verder
Algemeen Dagblad
2 sep. 2015 - Utrecht

' ... echt het beste restaurant van Utrecht' Lees verder
Nouveau
2 sep. 2015 - Utrecht

De chefkok van Indisch Restaurant Blauw liet zich inspireren door de confitures van Bonne Maman. Lees verder
Volkskrant
2 sep. 2015 - Utrecht

'Maar het onbetwiste klapstuk is de zeeduivel. De stukken vis zijn knapperig gefrituurd en ondergedompeld in een dikke donkere sojasaus, waarin ze liggen te glinsteren... Lees verder
Elle Eten (september 2005)
2 sep. 2015 - Utrecht

'Net als wij gek op Indisch eten, maar niet altijd zin in wajangpoppen en potpalmen? Bij Blauw aan de Utrechtse Springweg hebben ze dat helemaal... Lees verder
Herbarella (Zwitserland)
2 sep. 2015 - Utrecht

'Wenn Sie schon in Holland sind, müssen Sie mindestens einmal die klassische Indonesische "Rijsttafel" probieren. Und das am besten in diesem kleinen, sehr feinen Restaurant. Lees verder
Lekker 500, editie 2015
2 sep. 2015 - Utrecht

Lekker 500: Download de pagina hier. Lees verder
LEVEN Herfst 2014
2 sep. 2015 - Utrecht

'Stijlvol genieten van Indonesische gerechten' Lees verder
LEVEN Winter 2014/2015
2 sep. 2015 - Utrecht

HOT in de Horeca Utrecht: 'Indonesisch zoals het bedoeld is' Lees verder
LEVEN Voorjaar 2015
1 sep. 2015 - Utrecht

HOT in de Horeca Utrecht: 'Indonesisch zoals het bedoeld is' Lees verder
Discover Benelux - juli 2017
26 jul. 2017 -

"Serving a palette of traditions" Lees verder
Leven Zomer 2017
18 jul. 2017 -

"Een culinaire reis door Indonesië" Lees verder
Zie Oud Zuid - Straatspecial Amstelveenseweg
14 jul. 2017 -

Restaurant Blauw Lees verder
Foodies
15 jun. 2017 -

Domba Bakar Pedas met Carmènere Lees verder
Leven Lente 2017
14 mrt. 2017 -

"Indonesische tradities" Lees verder
CINQ
30 jan. 2017 -

Discover Benelux - August 2016
30 jan. 2017 -

'A tasty explosion for your senses' Lees verder
Leven 2016
30 jan. 2017 -

'Verwen iemand met een avondje uit' Lees verder
Der Feinschmecker
9 sep. 2015 -

'Die Vorspeisen stellen eine Art Renaissance der Indonesischen Küche nach holländisch-kolonialer Art dar.' Lees verder
Moesson (het Indisch maandblad)
9 sep. 2015 -

"Adoe, Rob deze sambal goreng boontjes is nog lekkerder dan mijn tante lucie ze maakte... " Lees verder
Aftonbladet
9 sep. 2015 -

'Kanongott!' Lees verder
Sky inflight magazine Delta Airlines
9 sep. 2015 -

'The "rice table" is a feast for the gods.' Lees verder
Cityness AMS
9 sep. 2015 -

'Agus Hermawan, chefkok van Restaurant Blauw Amsterdam legt uit hoe je de lekkerste kipsaté maakt.' Lees verder
Louis Vuitton City Guide 2011
9 sep. 2015 -

'No batik hanging, no tinkling gamelan here. But if the restaurant has a hi-tech online booking system and edgy touch-screen, what you get on your plate... Lees verder
Der Feinschmecker november 2011
9 sep. 2015 -

'indonesisches Restaurant mit modernem Ambiente ohne Batik-Folklore. Authentische Küche mit Klassikern wie Saté, gado gado oder daging rendang.'   Lees verder
New York Times
9 sep. 2015 -

'No doubt, part of Blauw’s popularity is that it’s far slicker than your average hole-inthe- wall. In fact it’s downright pretty; one whole wall is... Lees verder
Z.O.Z.
9 sep. 2015 -

'Een palet van verschillende tradities, ingrediënten en bereidingswijzen. Kom genieten'   Lees verder
Lekker 500, editie 2015
9 sep. 2015 -

'Lekker 500, editie 2015.' Lees verder
Algemeen Dagblad UN
2 sep. 2015 - Utrecht

'Favoriet restaurant. Blauw omdat ze traditioneel, Indonesisch koken. Wat wij hier Indonesisch noemen, is gebaseerd op de Nederlandse keuken. Bij Blauw hebben ze echte satéh,... Lees verder
Algemeen Dagblad
2 sep. 2015 - Utrecht

' ... echt het beste restaurant van Utrecht' Lees verder
Nouveau
2 sep. 2015 - Utrecht

De chefkok van Indisch Restaurant Blauw liet zich inspireren door de confitures van Bonne Maman. Lees verder
Volkskrant
2 sep. 2015 - Utrecht

'Maar het onbetwiste klapstuk is de zeeduivel. De stukken vis zijn knapperig gefrituurd en ondergedompeld in een dikke donkere sojasaus, waarin ze liggen te glinsteren... Lees verder
Elle Eten (september 2005)
2 sep. 2015 - Utrecht

'Net als wij gek op Indisch eten, maar niet altijd zin in wajangpoppen en potpalmen? Bij Blauw aan de Utrechtse Springweg hebben ze dat helemaal... Lees verder
Herbarella (Zwitserland)
2 sep. 2015 - Utrecht

'Wenn Sie schon in Holland sind, müssen Sie mindestens einmal die klassische Indonesische "Rijsttafel" probieren. Und das am besten in diesem kleinen, sehr feinen Restaurant. Lees verder
Lekker 500, editie 2015
2 sep. 2015 - Utrecht

Lekker 500: Download de pagina hier. Lees verder
LEVEN Herfst 2014
2 sep. 2015 - Utrecht

'Stijlvol genieten van Indonesische gerechten' Lees verder
LEVEN Winter 2014/2015
2 sep. 2015 - Utrecht

HOT in de Horeca Utrecht: 'Indonesisch zoals het bedoeld is' Lees verder
LEVEN Voorjaar 2015
1 sep. 2015 - Utrecht

HOT in de Horeca Utrecht: 'Indonesisch zoals het bedoeld is' Lees verder