Restaurant Blauw logo

Menu Amsterdam


In onze Amsterdamse keuken wordt vol hartstocht gekookt naar de culinaire visie van chef Hendra.

Signature dishes van Blauw Amsterdam zijn het heerlijk gemarineerde Ayam Pop Gulai Padang en het licht pittige en oh-zo-lekkere Krengsengan.

Selamat makan

Ayam Rica Rica

Menu Amsterdam


In onze Amsterdamse keuken wordt vol hartstocht gekookt naar de culinaire visie van chef Hendra.

Hij laat zich inspireren door de tradities van de hele Indonesische archipel. Zijn signature dish is Tahu Peteh, dat dankzij de kokosmelk een heerlijk romig karakter krijgt. Maar het allerliefst krijgt hij de vrije hand om te improviseren.

Selamat makan

Allergenen

Allergenen


Heb je een een intolerantie voor bepaalde ingrediënten? Op onze menukaarten die staat precies aangegeven welke allergenen je in welke gerechten kunt aantreffen.

Wij kunnen rekening houden met allergieën en diëten, vraag ernaar bij onze bediening.

Op die manier hoeft een intolerantie geen belemmering te zijn om lekker te kunnen dineren!

Voorkomende allergenen


Hieronder volgt een algemene lijst met de voorkomende allergenen in onze gerechten:

1. GLUTEN (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, kamut)

2. SCHAALDIEREN

3. EIEREN

4. VIS

5. PINDA’S

6. SOJA

7. MELK (inclusief lactose)

8. NOTEN

9. SELDERIJ

10. MOSTERD

11. SESAMZAAD

12. ZWAVELDIOXIDE EN SULFIET

13. LUPINE

14. WEEKDIEREN

vegetarisch

Vegeratisch

vegan

Vegan

VOORGERECHTEN

Uitsluitend te bestellen bij een hoofdgerecht

SOTO AYAM

Kruidige bouillon | rijstnoedels | taugé | kip

(1, 3, 6, 9)

11,50

JAJANAN BLAUW

3 soorten Indonesisch streetfood (1, 2, 3, 6, 8, 9)

15,50

MIE TERONG SALAD MANGA

Salade | aubergine | mango | rijstnoedels (11)

vegan

12,50

RISOLLES VEGA

Krokant | tofu | gemengde groenten | rijstnoedels (1, 3, 6)

vegetarisch

9,50

AYAM BUNGKUS

Kip | bumbu kerrie | krokant (1, 3, 6, 9)

9,50

KEPITING GORENG

Softshell krab | tempura | panko | sambal saus (1, 2, 3, 5)

14,50

MENU BIRU

Ga op avontuur.

Laat je verrassen door de bijzondere verfijnde smaken van de Indonesische keuken. Ontrafel de geheimen van de gerechten van onze chefkok. Proef, geniet en beleef Blauw zoals Blauw bedoeld is.

SELECTIE VAN INDONESISCH STREETFOOD

GEMENGDE RIJSTTAFEL

VLEES, VIS EN VEGETARISCH

DESSERT VAN DE CHEF

52,50 P.P.

ALLEEN PER TAFEL TE BESTELLEN.

WIJ KUNNEN REKENING HOUDEN MET ALLERGIEËN EN DIËTEN

HOOFDGERECHTEN

DAGING RENDANG

Pittig gestoofd rundvlees | kokos | lombok | kaneel (-)

25,50

IGA BAKAR

Kalfsribs | bumbu padang | lombok | sereh (-)

25,50

AYAM MADU

Kippendijfilet | milde honing – kecapsaus | pandanblad (1, 6, 7)

25,00

UDANG PETEH

Gamba’s | sambal lado | petehbonen (2)

26,50

IKAN ASAM PADEH

Gebakken vis van het seizoen I kruidige saus | gember | tamarinde | sereh (4)

26,50

TAHU PETEH

Gebakken pittige tofu en petehbonen | sereh | kokosmelk | daun jeruk | lombok (6, 8)

vegan

22,50

TERONG MADU

Krokant gebakken aubergine | honing saus (1, 6, 7, 11)

vegetarisch

21,50

RENDANG NANGKA

Jackfruit | bumbu rendang | kokos | lombok (-)

vegan

22,50

De hoofdgerechten worden geserveerd met Nasi Putih, Nasi Goreng, Gado Gado, Seroendeng, Sayur Lodeh, Acar, Sambal Goreng Kentang (1, 2, 3, 5, 6). Vegan gerechten worden geserveerd met Nasi Kuning.

BIJGERECHTEN

Uitsluitend te bestellen bij een hoofdgerecht

SATE KAMBING

Geroosterd geitenvlees | kruidige soyasaus | rode ui | limoen (1, 6, 9)

13,50

SATE UDANG

Garnaal | sambalsaus | kecap (1, 2, 6, 7, 9)

12,50

SATE AYAM

Geroosterde kippendijfilet | kacangsaus | kecap (1, 5, 6)

12,50

SATE JAMUR

Champignon | kacang saus | kecap (1, 5, 6)

vegan

10,50

SATE PADANG

Geroosterd rundvlees | bumbu padang | kynyit blad (5)

13,50

PISANG GORENG

Gebakken banaan (1)

vegan

5,50

RIJSTTAFELS

VANAF 2 PERSONEN

AUTHENTIEK | VLEES EN VIS

Daging rendang | ayam kerrie | gulai domba | sate kambing | sate ayam | sate pedang | ikan pepesan | ikan mentega | udang belado | telor kuning | sayur lodeh | gado gado | sambal goreng kentang | serundeng | acar ketimun | nasi putih | nasi goreng (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9)

43,50 P.P.

SELERA BLAUW | VLEES

Daging Rendang | daging semur | ayam kerrie | gulai domba | sate kambing | sate ayam | perkedel | telor kuning | sayur lodeh | gado gado | sambal goreng kentang | serundeng | acar ketimun | nasi putih | nasi goreng (1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9)

39,50 P.P.

IKAN RASA | VIS

Ikan padang | ikan mentega | ikan pepesan | udang belado | kerang asam manis | kue kepiting | sate udang | telor kuning | pisang goreng | gado gado | sambal goreng kentang | serundeng | acar ketimun | sayur lodeh | nasi putih | nasi goreng (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9)

39,50 P.P.

VEGAN RASA | VEGAN

Terong madu | tempe kecap | tahu pete | kue jagung | rendang nangka | sate jamur | sayur buncis | urapan | pisang goreng | gado gado | sambal goreng kentang | serundeng | acar ketimun | sayur lodeh | nasi putih | nasi kuning (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11)

vegan

35,50 P.P.

DESSERTS

SPICY CHOCOLATE FUDGE

Pure chocolade | avocado | pistache | pili pili (8)

vegan

7,00

CENDOL

Kokosmelk | kokosijs | nangka | pandanjellys | gula jawa (1,7)

vegetarisch

8,50

SPEKKOEK BAKAR

Durian parfait Crème brûlée | Indonesische specerijen | spekkoekijs (1, 3, 7)

10,00

DADAR GULUNG

Flensje van pandan | geraspte kokos | gula jawa | kokosijs (1, 6, 7)

10,00

SORBET BLAUW

3 smaken sorbetijs | mango | aardbei | citroen

10,00

Zin in een glas dessertwijn?

De bediening adviseert u graag.

Restaurant Blauw logo

GIN-TONIC BLAUW 7 REMPAH

Gin 7 Rempah Blauw is onze huisgemaakte gin die helemaal naar eigen receptuur is samengesteld, zodat deze extra goed samengaat met authentiek Indonesisch eten. Hij krijgt zijn karakteristieke smaak omdat hij gemaakt is met 7 Rempah = 7 Specerijen.

REMPAH

Sereh

Juniper

Ketumbar

Cengkeh

Daun jeruk

Daun pandan

Cabe rawit

INGREDIËNTEN

Citroengras

Jeneverbes

Koriander

Kruidnagel

Limoenblad

Pandanblad

Rawit peper

APERITIEVEN

FLES CAVA MARQUES DE TERRABONA BRUT

GLAS CAVA MARQUES DE TERRABONA BRUT

Heerlijk sappig-droge Cava. Met prettig zacht kietelende belletjes. Zacht en mild van smak met een hintje perzik, citroen, amandel en abrikoos.

39,50

8,00

FLES CHAMPAGNE

HALVE FLES CHAMPAGNE

Verfijnd en complex. Aangename geur van brioche en noten. Zuivere, krachtige smaak van citrus en appel met een lange afdronk.

80,00

40,00

GIN-TONIC BLAUW 7 REMPAH

7 Rempah Blauw gin, Fever-tree elderflower tonic, kunyitblad, steranijs, citroen.

11,00

GIN-TONIC HENDRICK’S

Hendrick’s gin, Fever-tree elderflower tonic, komkommer.

12,50

MOSCOW MULE

Wodka, gemberbier, limoen, munt.

9,25

HUGO

Cava, vlierbloesem, limoen, munt.

9,25

GINGER 43

Licor 43, ginger ale, limoen, munt.

10,00

VIRGIN APPLE MOJITO

Appelsap, bruisend water, limoensap, munt.

6,25

KOFFIE

KOFFIE

3,50

ESPRESSO

3,50

CAPPUCCINO

3,50

LATTE MACCHIATO

3,80

KOPI TUBRUK

Traditionele Indonesische koffie

3,50

THEE

3,30

VERSE MUNTTHEE / GEMBERTHEE

4,00

SPICY CHOCOLATE FUDGE

Pure chocolade | avocado | pistache | pili pili (8)

vegan

6,50

SPECIALS

BLAUW ESPRESSO MARTINI

Espresso | wodka | spekkoeklikeur

11,50

IRISH COFFEE

Lungo | Jameson whiskey | bruine suiker | slagroom

9,00

ITALIAN COFEE

Lungo | Amaretto | slagroom

9,00

SPANISH COFFEE

Lungo | Tia Maria | slagroom

9,00

DIGESTIEVEN

GEDISTILLEERD

v.a. 3,25

LIKEUR

v.a. 4,50

WHISKEY

v.a. 4,50

COGNAC

v.a. 6,50

GRAPPA

v.a. 8,00

BIER

BRAND PILSENER VAN DE TAP

3,80

LOWLANDER IPA

Indonesian Pale Ale met fruitige citrustonen

6,00

BINTANG

Indonesisch pils met een lichte hout- en hopsmaak

5,00

BRAND WEIZEN

Fris blond bier gebrouwen op basis van tarwe

5,00

HEINEKEN 0,0%

3,60

FRISDRANK

COCA COLA

3,20

COCA COLA ZERO

3,20

FEVER-TREE TONIC

4,10

FEVER-TREE GINGER ALE

4,10

FEVER-TREE LEMON TONIC

4,10

FEVER-TREE GINGER BEER

4,10

BIOLOGISCHE APPELSAP

3,40

ICE TEA GREEN

3,30

ECO WATER STILL 0,75L

3,00

ECO WATER SPARKLING 0,75L

3,00