De liefde van koks | Felix Pontoh

1 feb 2018


Liefde voor het vak

FELIX PONTOH,
39 jaar en woonachtig in Utrecht.

“Ik werk vanaf het begin bij Blauw, wat betekent dat ik dit jaar 12,5 jaar bij Blauw werk. Ik heb veel van de toenmalige chef van Blauw geleerd. Toen ik bij Blauw ging werken kon ik nog geen komkommer snijden omdat ik nog nooit in een restaurant had gewerkt.” Het mooiste aan de Indonesische keuken vindt Felix alle kruiden. “Ik vind ze zo lekker en ik ken ze allemaal bij naam. Het liefste maak ik Rendang. Dat maak ik thuis ook en dan maak ik het extra pittig. Ik ben Menadonees en wij houden van heel pittig eten.”

Restaurant Blauw
Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder