De liefde van koks | Felix Pontoh

1 feb 2018


Liefde voor het vak

FELIX PONTOH,
39 jaar en woonachtig in Utrecht.

“Ik werk vanaf het begin bij Blauw, wat betekent dat ik dit jaar 12,5 jaar bij Blauw werk. Ik heb veel van de toenmalige chef van Blauw geleerd. Toen ik bij Blauw ging werken kon ik nog geen komkommer snijden omdat ik nog nooit in een restaurant had gewerkt.” Het mooiste aan de Indonesische keuken vindt Felix alle kruiden. “Ik vind ze zo lekker en ik ken ze allemaal bij naam. Het liefste maak ik Rendang. Dat maak ik thuis ook en dan maak ik het extra pittig. Ik ben Menadonees en wij houden van heel pittig eten.”

Restaurant Blauw
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder
Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder