De liefde van koks | Felix Pontoh

1 feb 2018


Liefde voor het vak

FELIX PONTOH,
39 jaar en woonachtig in Utrecht.

“Ik werk vanaf het begin bij Blauw, wat betekent dat ik dit jaar 12,5 jaar bij Blauw werk. Ik heb veel van de toenmalige chef van Blauw geleerd. Toen ik bij Blauw ging werken kon ik nog geen komkommer snijden omdat ik nog nooit in een restaurant had gewerkt.” Het mooiste aan de Indonesische keuken vindt Felix alle kruiden. “Ik vind ze zo lekker en ik ken ze allemaal bij naam. Het liefste maak ik Rendang. Dat maak ik thuis ook en dan maak ik het extra pittig. Ik ben Menadonees en wij houden van heel pittig eten.”

Restaurant Blauw
Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder