De liefde van koks | Felix Pontoh

1 feb 2018


Liefde voor het vak

FELIX PONTOH,
39 jaar en woonachtig in Utrecht.

“Ik werk vanaf het begin bij Blauw, wat betekent dat ik dit jaar 12,5 jaar bij Blauw werk. Ik heb veel van de toenmalige chef van Blauw geleerd. Toen ik bij Blauw ging werken kon ik nog geen komkommer snijden omdat ik nog nooit in een restaurant had gewerkt.” Het mooiste aan de Indonesische keuken vindt Felix alle kruiden. “Ik vind ze zo lekker en ik ken ze allemaal bij naam. Het liefste maak ik Rendang. Dat maak ik thuis ook en dan maak ik het extra pittig. Ik ben Menadonees en wij houden van heel pittig eten.”

Restaurant Blauw
Dit is hoe je onze Sambal Goreng Udang Peteh thuis kunt maken
28 feb. 2020 - Blog

Wij zitten niet op onze recepten en vertellen je graag hoe jij de keuken van Blauw in huis haalt. Vandaag vertellen we je hoe je... Lees verder
Nationale Restaurantweek bij Blauw Utrecht & Blauw Amsterdam
13 feb. 2020 - Blog

Het is bijna weer tijd voor de nationale restaurantweken! Twee keer per jaar vindt het bijzondere evenement plaats. Tijdens deze 2,5 week kun je bij... Lees verder
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder