De liefde van koks | Asep Kuswandi

7 dec 2017


Bij BLAUW brengt iedere kok een stukje traditie mee, wij bieden ze de ruimte om de smaken die zich bevinden in hun herinnering tot leven te brengen, te verfijnen en te delen met onze gasten.

Vandaag Asep Kuswandi, 62 jaar en woonachtig in Hilversum aan het woord.

“Ik werk al tien jaar bij Blauw Utrecht. Toen ik nog in Indonesië woonde kookte ik al van jongs af aan altijd samen met mijn moeder voor het hele gezin. Eten, maar vooral eten samen met je familie speelt een grote rol in de Indonesische cultuur. Daardoor is mijn liefde voor koken ontstaan. Toen ik twintig jaar geleden naar Nederland verhuisde, wilde ik mijn liefde voor koken voortzetten en heb ik in verschillen- de Indonesische restaurants gewerkt.”

Het mooist aan de Indonesische keuken vindt Asep het gebruik van verschillende kruiden. “Elk gerecht heeft zijn eigen identieke kleur, geur en smaak.” Het lievelingsgerecht van Asep? “Gulai Domba. Het is een vleesgerecht met gestoofd lamsvlees en een pittige kokosmelksaus. We gebruiken voor dit gerecht bijna alle kruiden uit de Indonesische keuken. Wat ik zo lekker vind aan dit gerecht is dat het door de kruiden een heerlijke sterke geur af geeft en dat het vlees erg mals is. Het is bij Blauw een van de bekendste gerechten die wij serveren.”

“De liefde van 4 koks” is terug te vinden in LEVEN! magazine.

Restaurant Blauw
Dit is hoe je onze Sambal Goreng Udang Peteh thuis kunt maken
28 feb. 2020 - Blog

Wij zitten niet op onze recepten en vertellen je graag hoe jij de keuken van Blauw in huis haalt. Vandaag vertellen we je hoe je... Lees verder
Nationale Restaurantweek bij Blauw Utrecht & Blauw Amsterdam
13 feb. 2020 - Blog

Het is bijna weer tijd voor de nationale restaurantweken! Twee keer per jaar vindt het bijzondere evenement plaats. Tijdens deze 2,5 week kun je bij... Lees verder
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder