De liefde van koks | Asep Kuswandi

7 dec 2017


Bij BLAUW brengt iedere kok een stukje traditie mee, wij bieden ze de ruimte om de smaken die zich bevinden in hun herinnering tot leven te brengen, te verfijnen en te delen met onze gasten.

Vandaag Asep Kuswandi, 62 jaar en woonachtig in Hilversum aan het woord.

“Ik werk al tien jaar bij Blauw Utrecht. Toen ik nog in Indonesië woonde kookte ik al van jongs af aan altijd samen met mijn moeder voor het hele gezin. Eten, maar vooral eten samen met je familie speelt een grote rol in de Indonesische cultuur. Daardoor is mijn liefde voor koken ontstaan. Toen ik twintig jaar geleden naar Nederland verhuisde, wilde ik mijn liefde voor koken voortzetten en heb ik in verschillen- de Indonesische restaurants gewerkt.”

Het mooist aan de Indonesische keuken vindt Asep het gebruik van verschillende kruiden. “Elk gerecht heeft zijn eigen identieke kleur, geur en smaak.” Het lievelingsgerecht van Asep? “Gulai Domba. Het is een vleesgerecht met gestoofd lamsvlees en een pittige kokosmelksaus. We gebruiken voor dit gerecht bijna alle kruiden uit de Indonesische keuken. Wat ik zo lekker vind aan dit gerecht is dat het door de kruiden een heerlijke sterke geur af geeft en dat het vlees erg mals is. Het is bij Blauw een van de bekendste gerechten die wij serveren.”

“De liefde van 4 koks” is terug te vinden in LEVEN! magazine.

Restaurant Blauw
Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder