De liefde van koks | Asep Kuswandi

7 dec 2017


Bij BLAUW brengt iedere kok een stukje traditie mee, wij bieden ze de ruimte om de smaken die zich bevinden in hun herinnering tot leven te brengen, te verfijnen en te delen met onze gasten.

Vandaag Asep Kuswandi, 62 jaar en woonachtig in Hilversum aan het woord.

“Ik werk al tien jaar bij Blauw Utrecht. Toen ik nog in Indonesië woonde kookte ik al van jongs af aan altijd samen met mijn moeder voor het hele gezin. Eten, maar vooral eten samen met je familie speelt een grote rol in de Indonesische cultuur. Daardoor is mijn liefde voor koken ontstaan. Toen ik twintig jaar geleden naar Nederland verhuisde, wilde ik mijn liefde voor koken voortzetten en heb ik in verschillen- de Indonesische restaurants gewerkt.”

Het mooist aan de Indonesische keuken vindt Asep het gebruik van verschillende kruiden. “Elk gerecht heeft zijn eigen identieke kleur, geur en smaak.” Het lievelingsgerecht van Asep? “Gulai Domba. Het is een vleesgerecht met gestoofd lamsvlees en een pittige kokosmelksaus. We gebruiken voor dit gerecht bijna alle kruiden uit de Indonesische keuken. Wat ik zo lekker vind aan dit gerecht is dat het door de kruiden een heerlijke sterke geur af geeft en dat het vlees erg mals is. Het is bij Blauw een van de bekendste gerechten die wij serveren.”

“De liefde van 4 koks” is terug te vinden in LEVEN! magazine.

Restaurant Blauw
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder
Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder