Restaurant Blauw logo
asep medewerker

De liefde van koks | Asep Kuswandi

7 december 2017


Bij BLAUW brengt iedere kok een stukje traditie mee, wij bieden ze de ruimte om de smaken die zich bevinden in hun herinnering tot leven te brengen, te verfijnen en te delen met onze gasten.

 


 

Vandaag Asep Kuswandi, 62 jaar en woonachtig in Hilversum aan het woord.

 

“Ik werk al tien jaar bij Blauw Utrecht. Toen ik nog in Indonesië woonde kookte ik al van jongs af aan altijd samen met mijn moeder voor het hele gezin. Eten, maar vooral eten samen met je familie speelt een grote rol in de Indonesische cultuur. Daardoor is mijn liefde voor koken ontstaan. Toen ik twintig jaar geleden naar Nederland verhuisde, wilde ik mijn liefde voor koken voortzetten en heb ik in verschillen- de Indonesische restaurants gewerkt.”

 

Het mooist aan de Indonesische keuken vindt Asep het gebruik van verschillende kruiden. “Elk gerecht heeft zijn eigen identieke kleur, geur en smaak.” Het lievelingsgerecht van Asep? “Gulai Domba. Het is een vleesgerecht met gestoofd lamsvlees en een pittige kokosmelksaus. We gebruiken voor dit gerecht bijna alle kruiden uit de Indonesische keuken. Wat ik zo lekker vind aan dit gerecht is dat het door de kruiden een heerlijke sterke geur af geeft en dat het vlees erg mals is. Het is bij Blauw een van de bekendste gerechten die wij serveren.”

 

"De liefde van 4 koks" is terug te vinden in LEVEN! magazine.


Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?

Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.

Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben

Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.

restaurant blauw medewerker