Leuk om te doen en ook nog eens erg lekker: Pangsit met gekruid gehakt

10 feb 2018


pangist

Ingrediënten:

1 pakje kleine wontonvellen van 10 bij 10 cm
300 gram rundergehakt
1 theelepel bouillonpoeder
1 eetlepel oestersaus
2 teentjes knoflook
1 kleine ui
2 cm gemberwortel
Sambal oelek naar smaak
Snufje witte peper
1 theelepel suiker
Drupje sesamolie
1 ei, losgeklopt
Plantaardige olie om te frituren

Zo maak je het:

Maal de knoflook en gember fijn. Snipper het uitje fijn. Kneed de ui, knoflook en gember door het gehakt, samen met de andere ingrediënten (behalve het ei). Draai kleine bolletjes van het gehakt van ongeveer 2 cm doorsnee. Vouw de bolletjes in de wontonvellen, en gebruik het losgeklopte ei om ze dicht te plakken. In het filmpje zie je hoe je de traditionele pangsit vouwt.

Frituur de pangsits in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Lekker om te serveren met kerriemayonaise.

Selamat makan!

Restaurant Blauw
Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder