fbpx
Pangsit Goreng Restaurant Blauw

Leuk om te doen en ook nog eens erg lekker: Pangsit met gekruid gehakt

10 februari 2018


pangist
 
Ingrediënten:

1 pakje kleine wontonvellen van 10 bij 10 cm 300 gram rundergehakt 1 theelepel bouillonpoeder 1 eetlepel oestersaus 2 teentjes knoflook 1 kleine ui 2 cm gemberwortel Sambal oelek naar smaak Snufje witte peper 1 theelepel suiker Drupje sesamolie 1 ei, losgeklopt Plantaardige olie om te frituren

 
Zo maak je het:

Maal de knoflook en gember fijn. Snipper het uitje fijn. Kneed de ui, knoflook en gember door het gehakt, samen met de andere ingrediënten (behalve het ei). Draai kleine bolletjes van het gehakt van ongeveer 2 cm doorsnee. Vouw de bolletjes in de wontonvellen, en gebruik het losgeklopte ei om ze dicht te plakken. In het filmpje zie je hoe je de traditionele pangsit vouwt.

 

Frituur de pangsits in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Lekker om te serveren met kerriemayonaise.

 

Selamat makan!


Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?

Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.

Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben

Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.

restaurant blauw medewerker