Restaurant Blauw logo

Leandra Margaça | Deze goedlachse Portugese heeft haar draai bij BLAUW Amsterdam gevonden.

4 januari 2018


Leandra Margaça

 


 

Deze goedlachse Portugese heeft haar draai bij BLAUW Amsterdam gevonden. Na al 7 jaar in de horeca te hebben gewerkt in Amsterdam, was ze toe aan een nieuwe uitdaging. Zodoende reageerde ze op de vacature voor eerste medewerker bediening en werd ze opgenomen in onze Blauw familie.

 

9 jaar geleden trok ze vanuit het Venetië van Portugal, Aveiro naar Nederland. Nadat haar ouders haar waren voorgegaan. Nog altijd mist ze de warmte van het Portugese volk en de spontaniteit. “Nederlanders leven zo’n gepland leven, dat is in Portugal heel anders”. Wanneer ze op de vloer van het restaurant staat probeert ze deze warmte over te brengen op de gasten. “Ik ben open, vriendelijk en warm en heb altijd een glimlach op mijn gezicht.” Aan de Indonesische keuken en de beleving hier van uit eten gaan moest Leandra wel even wennen, “De Indonesische keuken is heel anders dan de Portugese keuken. Portugezen eten liever een gerecht en willen dan ook veel. Als ze aan het eten zijn in gezelschap zijn ze stil en ze maken weinig contact met de bediening.” Het leuke bij BLAUW vindt ze dat mensen ook echt uit eten gaan voor de gezelligheid en dat ze meer open staan voor contact met de bediening. Waardoor je goede service kan geven. Het gegeven dat bij Blauw Amsterdam ook toeristen komen spreekt haar aan “Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar mensen uit andere landen en naar hun cultuur”. Naast Blauw houdt Leandra erg van muziek en dan bij voorkeur Rock. Regelmatig gaat ze naar concerten zowel in Nederland als in het buitenland. Dit laatste heeft ervoor gezorgd dat ze vrienden over de hele wereld heeft. Leandra: ‘Muziek bindt”.

 

Leandra’s DROOM :

Doorgroeien in de horeca en uiteindelijk een eigen zaak op zetten.

 

Favoriete Indonesisch gerecht :

Risolles en Rendang!

 

Leuke tip om te doen in Amsterdam :

Museums bezoeken - van Gogh museum of Rijksmuseum. “Ik ga er vaak heen met vrienden die over komen”.

 

City Escape :

“Ondertussen ben ik gewend aan de drukte van de stad. Maar het is een heerlijke afwisseling om terug te gaan naar ‘mijn’ stad Aveiro, naar Portugal en naar opa en oma.”


Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?

Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.

Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben

Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.

restaurant blauw medewerker