Indonesisch restaurant in centrum Utrecht

13 sep 2018


 

het restaurant

In het centrum Utrecht vindt u het Authentiek Indonesisch restaurant Blauw. Op loopafstand van het centraal station en parkeergarage Springweg.

Authentiek Indonesisch

Restaurant Blauw serveert authentieke Indonesische gerechten. In de keuken van Indonesisch restaurant Blauw staan Indonesische koks die zijn op gegroeid met de Indonesische keuken; de ingrediënten, smaken en bereidingswijze kennen zij als geen ander. De cultuur, kennis en vaardigheid is voor restaurant Blauw van ongekende waarde. Want hierdoor heeft onze gast een onvergetelijke ervaring.

Bij Indonesisch restaurant Blauw in Utrecht werken we met pure ingrediënten en er wordt gekookt volgens traditie. Zo is het helemaal niet gek dat een zelfde gerecht, anders smaakt omdat het volgens een familierecept word gekookt. Zo kan gado-gado uit Oost-Java anders maken dan een gado-gado uit West-Java. Onze koks komen uit Sulawesi, Java en Lombok, dat brengt veel verscheidenheid met zich mee.

Culinaire reis door Indonesisch restaurant Blauw

Gaat u bij Indonesisch restaurant Blauw dineren dan kunt u een culinaire reis verwachten. Als er word gekozen voor een rijsttafel besteld word er een beleving van smaken en kleuren in verschillende bakjes geserveerd. Een aantal typische Indonesische gerechten op een rij van onze koks uit Utrecht.

Gerechten van Indonesisch restaurant Blauw

Gulai Domba

Asep, een van onze koks in Utrecht kookt met liefde zijn favoriete gerecht in onze keuken. Gulai Domba is een vleesgerecht me gestoofd lamsvlees en pittig, kruidige saus van kokosmelk én kaneel. Het vlees is erg mals en ruikt heerlijk. Een van onze bekendste gerechten!

Pepes Tahu

Het favoriete gerecht van Isti, ook kok in onze Utrechtse keuken: Pepes Tahu; een typisch Sundanees gerecht. Dit betekend dat het gerecht uit west-Java komt. Het is een fantastisch mooi gerecht om te zien. In bananenblad-gestoomde tofu met kunjit, kemiri noten en citroen-basilicum. Door de bereiding in het bananenblad krijgt hele gerecht een unieke smaak. Het word in Restaurant Blauw ook hier in geserveerd. Echt een plaatje!

Rendang

Rendang is een stoofgerecht met vele specerijen en behoorlijk pittig. Bij restaurant Blauw serveren we een dagiang rendang, een rendang met rundvlees. Felix maakt dit gerecht met plezier én met extra pit want als Menadonees houdt hij van heel scherp eten. Gelukkig houd hij rekening met onze gasten en kookt hij niet met te veel pepers in Utrecht. Pfieuw!

Deze gerechten zijn nog maar een tipje van de sluier. Eet je bij Restaurant Blauw de bekende rijsttafel? Dan kun je wel een proeverij van 12 gerechten verwachten en waan je jezelf in Indonesische sferen door alle kleuren en smaken terwijl je in het hartje van centrum Utrecht bevind. Beter kan niet.

Om verwarring te voorkomen; een rijsttafel niet typisch Indonesisch. De gerechten die er deel uit maken wel. De rijsttafel is ontstaan in Nederlands-Indië toen de Europeanen indruk wilden maken en daarom zo veel mogelijk gerechten tegelijk uit lieten serveren. Om al deze gerechten te bereiden was er veel personeel nodig en dat werd gezien als status.

 Restaurant Blauw

Een vraag die wij vaak horen is waarom ons Indonesisch restaurant, restaurant Blauw heet. Dat heeft toch niets met Indonesië te maken? Niets is minder waar. Toen de Koninklijke Marine begin 19e eeuw werd gestationeerd in Indonesië werd er elke woensdag de Indonesische rijsttafel geserveerd in de kantine. Die rijsttafel op die specifieke woensdag werd in de volksmond ‘de blauwe hap’ genoemd.

Indonesisch restaurant Blauw heeft hieraan zijn naam te danken en we serveren niet alleen woensdag de rijsttafel maar zeven dagen per week! En die rijsttafel serveren we tegenwoordig in een modern jasje; in een sfeervol interieur met kundige bediening.

En om de Indonesische keuken naar een hoger niveau te tillen combineren we de authentieke gerechten met interessante wijnen. Want ook de Indonesische keuken leent zich goed voor mooie wijn combinaties. Maar wil je hier meer over weten of dit graag proeven? Kom dan bij ons dineren en vraag onze bediening naar alle wijn spijs combinaties. Bierliefhebber.. Niet getreurd! We serveren naast andere interessante biertjes het Indonesische bier Bintang. Ook wel Sterbier, dat verwijst naar de rode ster op het etiket.

Restaurant Blauw
Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder
Chef Otto (8 jaar) maakt 5-sterren dessert bij Blauw Amsterdam
23 dec. 2019 - Blog

Chef Titi van Blauw Amsterdam heeft gisteravond versterking gekregen van nieuw aanstormend talent Otto.     Chef Titi: "Dit is Otto, bijna 9 jaar. Een... Lees verder