Hoe de Indonesische keuken het hart veroverde van deze nuchtere, ambitieuze Amelandse.

29 nov 2017


Hoe de Indonesische keuken het hart veroverde van deze nuchtere, ambitieuze Amelandse.

Ellen is sinds augustus ’17 werkzaam bij BLAUW Amsterdam. Ze begon als eerste medewerker bediening en werd na twee maanden assistent bedrijfsleider. Geboren en getogen in een ondernemers familie op Ameland, vertrok Ellen op haar 16e naar het vaste land om in Leeuwarden de opleiding Leisure Management te volgen. Na het behalen van haar diploma, had Ellen de smaak te pakken en een opleiding aan de Hogere Hotelschool Leeuwarden volgde. Tijdens deze studie reisde ze af naar Zuid-Afrika, Bali en Thailand om daar ervaring op te doen in de hotelbranche. Tijdens haar verblijf op Bali, werd haar interesse voor de Indonesische keuken aangewakkerd. Terug in Nederland, besloot ze haar inboedel bij elkaar te rapen en het hoge noorden in te wisselen voor het bruisende Amsterdam. Toen haar huisgenoot haar attendeerde op de functie bij BLAUW, twijfelde Ellen geen moment. Dolgraag wilde ze haar passie voor de Indonesische keuken delen met gasten. Sindsdien is Ellen vijf dagen per week te vinden in ons restaurant in Amsterdam. De belangrijkste eigenschap die een gastvrouw hoort te hebben? “Mensenkennis. Zodra de gasten binnen komen, peil je wat de verwachting van de gast is. In welk gezelschap is hij/zij hier? Zijn ze bekend met de Indonesische keuken? Naast het bieden van kwaliteit en goede service, vertel ik ze graag iets over mijn ervaring met de verschillende keukens, de tradities en de smaken die te vinden zijn in de Indonesische cultuur. Je wil de gasten een beleving bieden die ze bijblijft.”

Ellen’s favoriet

Op de vraag voor welk gerecht we haar ’s nachts wakker mogen maken, antwoordt ze “sate kambing: het malse vlees, de lichtzoet kecap marinade in combinatie met het frisse van de limoen….hmmm.” Daarnaast is ze gek op Gin Tonics, en dan vooral die met gember, rode peper en Opihr gin.

Ellen’s droom

Opnieuw naar Azie toe om de mooiste koffie- en theeplantages te bezoeken. Daarnaast zou Ellen ooit graag haar eigen zaak willen beginnen, maar voorlopig vindt ze het nog veel te leuk bij Blauw.

Leuk weetje: Ellen volgt binnenkort een Barista cursus zodat ze jullie in de toekomst ook alles over koffie kan vertellen!

 

Wil jij ook net als Ellen werken in een jong, ambitieus, divers en hecht team? Waarin je jezelf kunt ontwikkelen en kunt doorgroeien? Kom dan bij Blauw werken!

Restaurant Blauw
Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder