Restaurant Blauw logo
indonesisch restaurant blauw

Van groentje naar familielid

20 april 2017


15.Jania van der Velde (Blauw Utrecht) 04

Mijn naam is Jania en ik werk nu bijna vijf jaar bij Restaurant Blauw. Mijn voornaam is Indonesisch, maar mijn ouders en ik zijn Nederlands. Mijn moeder is echter wel in Indonesië geboren en toen ze zwanger was, bedacht ze deze naam. Naast Blauw ben ik bezig met mijn laatste jaar van de studie Humanistiek. Voor mijn ‘Blauw-tijd’ werkte ik in een broodjeszaak, maar dat had ik na een paar jaar wel gezien.

 

Bedrijfsleider Meta is een vriendin van me en toen ik toe was aan een bijbaan op hoger niveau, kon ik bij Restaurant Blauw terecht. Het is goed te combineren met mijn studie: overdag zit ik in de bibliotheek en ’s avonds werk ik. Het fijne aan mijn werk is dat je altijd bezig bent, want niksen vind ik echt vreselijk. De tijd vliegt en voor je het weet zit er weer een geslaagde avond met blije gasten op.

 

De fijne kneepjes van gastvrijheid

Toen ik hier begon, was ik nog een groentje op het gebied van gastronomie. Zelfs een fles wijn aan tafel openen, vond ik hartstikke spannend, maar ik werd altijd goed begeleid. Zo leerde ik het verschil kennen tussen onze wijnen en wist bijvoorbeeld al snel dat een chardonnay een stuk voller is dan een sauvignon blanc. Inmiddels weet ik dat er veel meer over wijn en eten te vertellen valt. Nu leer ik anderen hetzelfde als Meta mij vijf jaar geleden heeft geleerd. Zo ben ik van groentje naar volleerd medewerker gegaan. Inmiddels voelt het team als een tweede familie; ik ben gek op ze!

 

Bij Blauw weten we wat gastvrijheid is. De gast staat centraal en dat is het doel van alle medewerkers, zowel in de keuken als voor op de vloer. We communiceren onderling goed, zodat geen gast iets tekort komt. Wat ik bijzonder aan Blauw vind, is de manier waarop we inspelen op trends, zonder het authentieke Indonesische karakter van onze menukaart uit het oog te verliezen. Zo serveren we een aantal mooie wijnen die uitstekend bij de gerechten passen, maar ook bijzondere cocktails of bieren. Mijn persoonlijke favorieten zijn de Moscow Mule en de IPA.

 

Van opstarten tot naborrel

Slider

Ik heb bij Blauw geleerd mijn gevoel voor gastvrijheid vorm te geven. Ik krijg genoeg ruimte om met gasten mee te denken om zo aan hun wensen te voldoen. En die gastvrijheid hoeft echt geen etiquetteschool te zijn. Het zin ‘m in de kleine dingen, zoals de jassen aannemen en achteraf meelopen naar de deur. Ik haal er ontzettend veel voldoening uit om mensen met een grote lach op hun gezicht naar huis te sturen.

 

Onderling hebben wij als medewerkers allemaal hele eigen persoonlijkheden en dat maakt het werken bij Blauw zo leuk. Een divers team verveelt nooit. Maar ik kan wel zeggen dat we allemaal mensgericht, spontaan, assertief, en sociaal zijn. Je zou kunnen stellen dat we een zekere warmte uitstralen. Daarnaast is het team jong, is er een sterke onderlinge band en we zijn altijd in voor een gezellige naborrel. En, goed nieuws: we zijn op zoek naar een collega! Dus heb je al wat horeca-ervaring of ben je enthousiast en wil je graag leren wat gastvrijheid écht betekent? Kom dan bij Blauw werken!


Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?

Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.

Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben

Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.

restaurant blauw medewerker