Restaurant Blauw logo
Eco biertap, indonesisch restaurant blauw

ECOtap | schoon drinkwater in Kenia

20 september 2017 

Lieve gasten, zoals jullie wellicht al weten maken wij in onze restaurants gebruik van de ECOtap. Maar wat houdt de ECOtap in? Het is een systeem waarmee je uit de normale waterleiding zowel bruis als plat tafelwater van mineraalwater kwaliteit kunt maken. Een milieuvriendelijke manier om kwalitatief bruisend of plat water aan je gasten aan te bieden, alleen al, doordat er geen transport van ingekochte flessen meer plaatsvindt. De opbrengst ervan wordt geïnvesteerd in het ombouwen van makuti(gras)daken naar stalen daken, zodat we in Kenia ook schoon drinkwater kunnen opvangen.

 

De stichting Verklaart Development Team zet zich in voor een goede toekomst voor vrouwen en kinderen in Kenia. Ze realiseerden o.a. basisscholen, internaten, medische posten, technische scholen, helpen ze bij de integratie van albino's en zorgden voor de uitbreiding van een internaat van gehandicapten. Maar dat is niet alles. Water is in Kenia erg belangrijk. Er is een groot tekort aan schoon drinkwater. VDT werkt constant aan oplossingen.

 

ECOtap vindt dat iedereen recht heeft op schoondrinkwater en ondersteunt daarom deze stichting financieel. Elk abonnement levert 36.000 liter schoon water per jaar op.

 

Voor meer informatie: https://www.vdt.nl/nieuws/nieuwe-sponsor-in-de-spotlights/


Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?

Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.

Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben

Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.

restaurant blauw medewerker