Restaurant Blauw logo

De liefde van koks | Isti van den Broek – Ryanti

27 december 2017


"Bij Blauw krijg ik de vrijheid om met liefde en passie te koken en ideeën aan te dragen over nieuwe gerechten en recepturen. Hiermee treed ik in de voetsporen van mijn moeder en draag haar kennis met liefde over aan Blauw.”

 

Istie
 

Vandaag Isti van den Broek - Ryanti aan het woord, 51 jaar en woonachig in Huizen.

 

“Bij Blauw werk ik inmiddels vier jaar. In mijn familie is de liefde voor verfijnd koken en proeven van generatie op generatie doorgegeven. Mijn overgrootmoeder, mijn moeder en al mijn zusters hadden, en hebben, een passie voor koken. Van mijn moeder heb ik de fijne kneepjes van de Indonesische kookkunst geleerd, zoals het experimenteren met smaken en kleuren en het presenteren van gerechten.” Isti groeide op in Bandung, West-Java en in haar koken keert ze altijd weer terug naar die vertrouwde Sundanese keuken.

 

“Ik herinner mij de liefde voor het koken die mijn moeder had. Zo is Pepes Tahu (in bananenblad-gestoomde tofu met kunjit, kemiri-noten en citroen-basilicum) een typisch Sundanees gerecht, dat qua smaak en bereiding (in bananenblad) uniek is. Mijn motivatie en insteek kennis, merken zich door zorgvuldigheid en toewijding. Bij Blauw krijg ik de vrijheid om met liefde en passie te koken en ideeën aan te dragen over nieuwe gerechten en recepturen. Hiermee treed ik in de voetsporen van mijn moeder en draag haar kennis met liefde over aan Blauw.”

 

“De liefde van 4 koks” is terug te vinden in LEVEN! magazine.


Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?

Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.

Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben

Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.

restaurant blauw medewerker