De liefde van koks | Isti van den Broek – Ryanti

27 dec 2017


“Bij Blauw krijg ik de vrijheid om met liefde en passie te koken en ideeën aan te dragen over nieuwe gerechten en recepturen. Hiermee treed ik in de voetsporen van mijn moeder en draag haar kennis met liefde over aan Blauw.”

Istie

Vandaag Isti van den Broek – Ryanti aan het woord, 51 jaar en woonachig in Huizen.

“Bij Blauw werk ik inmiddels vier jaar. In mijn familie is de liefde voor verfijnd koken en proeven van generatie op generatie doorgegeven. Mijn overgrootmoeder, mijn moeder en al mijn zusters hadden, en hebben, een passie voor koken. Van mijn moeder heb ik de fijne kneepjes van de Indonesische kookkunst geleerd, zoals het experimenteren met smaken en kleuren en het presenteren van gerechten.” Isti groeide op in Bandung, West-Java en in haar koken keert ze altijd weer terug naar die vertrouwde Sundanese keuken.

“Ik herinner mij de liefde voor het koken die mijn moeder had. Zo is Pepes Tahu (in bananenblad-gestoomde tofu met kunjit, kemiri-noten en citroen-basilicum) een typisch Sundanees gerecht, dat qua smaak en bereiding (in bananenblad) uniek is. Mijn motivatie en insteek kennis, merken zich door zorgvuldigheid en toewijding. Bij Blauw krijg ik de vrijheid om met liefde en passie te koken en ideeën aan te dragen over nieuwe gerechten en recepturen. Hiermee treed ik in de voetsporen van mijn moeder en draag haar kennis met liefde over aan Blauw.”

“De liefde van 4 koks” is terug te vinden in LEVEN! magazine.

Restaurant Blauw
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder
Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder