De liefde van koks | Isti van den Broek – Ryanti

27 dec 2017


“Bij Blauw krijg ik de vrijheid om met liefde en passie te koken en ideeën aan te dragen over nieuwe gerechten en recepturen. Hiermee treed ik in de voetsporen van mijn moeder en draag haar kennis met liefde over aan Blauw.”

Istie

Vandaag Isti van den Broek – Ryanti aan het woord, 51 jaar en woonachig in Huizen.

“Bij Blauw werk ik inmiddels vier jaar. In mijn familie is de liefde voor verfijnd koken en proeven van generatie op generatie doorgegeven. Mijn overgrootmoeder, mijn moeder en al mijn zusters hadden, en hebben, een passie voor koken. Van mijn moeder heb ik de fijne kneepjes van de Indonesische kookkunst geleerd, zoals het experimenteren met smaken en kleuren en het presenteren van gerechten.” Isti groeide op in Bandung, West-Java en in haar koken keert ze altijd weer terug naar die vertrouwde Sundanese keuken.

“Ik herinner mij de liefde voor het koken die mijn moeder had. Zo is Pepes Tahu (in bananenblad-gestoomde tofu met kunjit, kemiri-noten en citroen-basilicum) een typisch Sundanees gerecht, dat qua smaak en bereiding (in bananenblad) uniek is. Mijn motivatie en insteek kennis, merken zich door zorgvuldigheid en toewijding. Bij Blauw krijg ik de vrijheid om met liefde en passie te koken en ideeën aan te dragen over nieuwe gerechten en recepturen. Hiermee treed ik in de voetsporen van mijn moeder en draag haar kennis met liefde over aan Blauw.”

“De liefde van 4 koks” is terug te vinden in LEVEN! magazine.

Restaurant Blauw
Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder