De liefde van koks | Isti van den Broek – Ryanti

27 dec 2017


“Bij Blauw krijg ik de vrijheid om met liefde en passie te koken en ideeën aan te dragen over nieuwe gerechten en recepturen. Hiermee treed ik in de voetsporen van mijn moeder en draag haar kennis met liefde over aan Blauw.”

Istie

Vandaag Isti van den Broek – Ryanti aan het woord, 51 jaar en woonachig in Huizen.

“Bij Blauw werk ik inmiddels vier jaar. In mijn familie is de liefde voor verfijnd koken en proeven van generatie op generatie doorgegeven. Mijn overgrootmoeder, mijn moeder en al mijn zusters hadden, en hebben, een passie voor koken. Van mijn moeder heb ik de fijne kneepjes van de Indonesische kookkunst geleerd, zoals het experimenteren met smaken en kleuren en het presenteren van gerechten.” Isti groeide op in Bandung, West-Java en in haar koken keert ze altijd weer terug naar die vertrouwde Sundanese keuken.

“Ik herinner mij de liefde voor het koken die mijn moeder had. Zo is Pepes Tahu (in bananenblad-gestoomde tofu met kunjit, kemiri-noten en citroen-basilicum) een typisch Sundanees gerecht, dat qua smaak en bereiding (in bananenblad) uniek is. Mijn motivatie en insteek kennis, merken zich door zorgvuldigheid en toewijding. Bij Blauw krijg ik de vrijheid om met liefde en passie te koken en ideeën aan te dragen over nieuwe gerechten en recepturen. Hiermee treed ik in de voetsporen van mijn moeder en draag haar kennis met liefde over aan Blauw.”

“De liefde van 4 koks” is terug te vinden in LEVEN! magazine.

Restaurant Blauw
Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder