De Indonesische keuken bij Blauw

26 sep 2018


Gerecht

Proef het vakmanschap

Dit artikel komt uit het LEVEN! Magazine Regio Utrecht. Herfst 2018

Koken is een ambacht, helemaal als het de Indonesische keuken betreft. Als kok moet je de juiste balans in kruiden en specerijen vinden, het vlees perfect mals garen en gerechten verfijning meegeven door bijvoorbeeld te spelen met zoete accenten als tegenhanger van pittigheid of frisse smaakmakers als citroengras toe te voegen aan een romige kokossaus.

De koks bij Blauw met hun Indonesische roots beheersen de recepturen, die van oudsher van generatie op generatie worden overgedragen, tot in de details; het koken zit in hun genen. Als je ’s avonds een blik in de keuken werpt zie je dat de nasi goreng op hoog vuur in een grote wok wordt gebakken voor de perfecte garing en lekkere krokante bite. De behendigheid waarmee de kok tegelijkertijd saté roostert boven een grill en pisang goreng goudbruin bakt is bewonderingswaardig. Je kunt bij Blauw kiezen voor één van de à la carte gerechten, waarin je de regionale verschillen in de keuken terug proeft. Wil je liever een uitgebreide proeverij van verschillende gerechten? Ga dan voor een rijsttafel en geniet van de ambachtelijke Indonesische smaken.

Lees het hele artikel hier

Restaurant Blauw
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder
Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder