fbpx
pepes tahu, indonesisch restaurant blauw

De Indonesische keuken bij Blauw

26 september 2018


Gerecht  
Proef het vakmanschap

Dit artikel komt uit het LEVEN! Magazine Regio Utrecht. Herfst 2018

 

Koken is een ambacht, helemaal als het de Indonesische keuken betreft. Als kok moet je de juiste balans in kruiden en specerijen vinden, het vlees perfect mals garen en gerechten verfijning meegeven door bijvoorbeeld te spelen met zoete accenten als tegenhanger van pittigheid of frisse smaakmakers als citroengras toe te voegen aan een romige kokossaus.

 

De koks bij Blauw met hun Indonesische roots beheersen de recepturen, die van oudsher van generatie op generatie worden overgedragen, tot in de details; het koken zit in hun genen. Als je ’s avonds een blik in de keuken werpt zie je dat de nasi goreng op hoog vuur in een grote wok wordt gebakken voor de perfecte garing en lekkere krokante bite. De behendigheid waarmee de kok tegelijkertijd saté roostert boven een grill en pisang goreng goudbruin bakt is bewonderingswaardig. Je kunt bij Blauw kiezen voor één van de à la carte gerechten, waarin je de regionale verschillen in de keuken terug proeft. Wil je liever een uitgebreide proeverij van verschillende gerechten? Ga dan voor een rijsttafel en geniet van de ambachtelijke Indonesische smaken.

 

Lees het hele artikel hier


Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?

Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.

Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben

Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.

restaurant blauw medewerker