De Indonesische keuken bij Blauw

26 sep 2018


Gerecht

Proef het vakmanschap

Dit artikel komt uit het LEVEN! Magazine Regio Utrecht. Herfst 2018

Koken is een ambacht, helemaal als het de Indonesische keuken betreft. Als kok moet je de juiste balans in kruiden en specerijen vinden, het vlees perfect mals garen en gerechten verfijning meegeven door bijvoorbeeld te spelen met zoete accenten als tegenhanger van pittigheid of frisse smaakmakers als citroengras toe te voegen aan een romige kokossaus.

De koks bij Blauw met hun Indonesische roots beheersen de recepturen, die van oudsher van generatie op generatie worden overgedragen, tot in de details; het koken zit in hun genen. Als je ’s avonds een blik in de keuken werpt zie je dat de nasi goreng op hoog vuur in een grote wok wordt gebakken voor de perfecte garing en lekkere krokante bite. De behendigheid waarmee de kok tegelijkertijd saté roostert boven een grill en pisang goreng goudbruin bakt is bewonderingswaardig. Je kunt bij Blauw kiezen voor één van de à la carte gerechten, waarin je de regionale verschillen in de keuken terug proeft. Wil je liever een uitgebreide proeverij van verschillende gerechten? Ga dan voor een rijsttafel en geniet van de ambachtelijke Indonesische smaken.

Lees het hele artikel hier

Restaurant Blauw
Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder