De Indonesische keuken bij Blauw

26 sep 2018


Gerecht

Proef het vakmanschap

Dit artikel komt uit het LEVEN! Magazine Regio Utrecht. Herfst 2018

Koken is een ambacht, helemaal als het de Indonesische keuken betreft. Als kok moet je de juiste balans in kruiden en specerijen vinden, het vlees perfect mals garen en gerechten verfijning meegeven door bijvoorbeeld te spelen met zoete accenten als tegenhanger van pittigheid of frisse smaakmakers als citroengras toe te voegen aan een romige kokossaus.

De koks bij Blauw met hun Indonesische roots beheersen de recepturen, die van oudsher van generatie op generatie worden overgedragen, tot in de details; het koken zit in hun genen. Als je ’s avonds een blik in de keuken werpt zie je dat de nasi goreng op hoog vuur in een grote wok wordt gebakken voor de perfecte garing en lekkere krokante bite. De behendigheid waarmee de kok tegelijkertijd saté roostert boven een grill en pisang goreng goudbruin bakt is bewonderingswaardig. Je kunt bij Blauw kiezen voor één van de à la carte gerechten, waarin je de regionale verschillen in de keuken terug proeft. Wil je liever een uitgebreide proeverij van verschillende gerechten? Ga dan voor een rijsttafel en geniet van de ambachtelijke Indonesische smaken.

Lees het hele artikel hier

Restaurant Blauw
Dit is hoe je onze Sambal Goreng Udang Peteh thuis kunt maken
28 feb. 2020 - Blog

Wij zitten niet op onze recepten en vertellen je graag hoe jij de keuken van Blauw in huis haalt. Vandaag vertellen we je hoe je... Lees verder
Nationale Restaurantweek bij Blauw Utrecht & Blauw Amsterdam
13 feb. 2020 - Blog

Het is bijna weer tijd voor de nationale restaurantweken! Twee keer per jaar vindt het bijzondere evenement plaats. Tijdens deze 2,5 week kun je bij... Lees verder
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder