Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!

11 sep 2019


Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich natuurlijk geen twee keer vertellen. Zij tilde de groene rijstballetjes naar een hoger niveau door er als eerste chef in Nederland een taart van te bakken!

Wat is Klepon?
Klepon is een groen balletje van gekookte rijst, gevuld met vloeibare palmsuiker en bedekt met kokosrasp. De kleefballetjes zijn een belangrijk onderdeel van de Indonesische ‘kue‘ (= hapklare snacks of desserts) en zijn in het land een serieuze hype.

Naast ‘klepon‘, kent de lekkernij nog een aantal andere namen. Klepon is de naam die in Nederland en in Indonesië vooral op Java wordt gebruikt. In andere delen van Indonesië, zoals Sulawesi, Sumatra en rondom Maleisië, is het balletje vooral bekend als ‘onde-onde’ of ‘buah melaka’. Op Java wordt klepon vaak als ochtend- of middagsnack op de markt gegeten en daarom ook wel liefkozend ‘market munchies’ genoemd.

Klepontaart
Onze chef Titi zou Titi niet zijn als ze niet zou proberen haar eigen draai aan het gerecht te geven. Ieder jaar probeert ze terug naar haar roots te gaan om nieuwe smaken en gerechten te ontdekken en deze mee te nemen naar Nederland. Die kruisbestuiving, dat is waar ze goed in is. En dus creëerde ze op haar vrije dag, in haar eigen keuken, als allereerste chef in Nederland, een recept voor een Klepontaart! Ziet het er niet geweldig uit? En doet het kleurpatroon je ergens aan denken?

Binnenkort op de kaart in Blauw Amsterdam?
We hopen natuurlijk dat we chef Titi ervan kunnen overtuigen de Klepontaart op de menukaart te zetten in Blauw Amsterdam. Want het ziet er niet alleen heel lekker uit, we willen het ook heel graag allemaal proeven. Jij niet?

Restaurant Blauw
Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder