Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!

11 sep 2019


Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich natuurlijk geen twee keer vertellen. Zij tilde de groene rijstballetjes naar een hoger niveau door er als eerste chef in Nederland een taart van te bakken!

Wat is Klepon?
Klepon is een groen balletje van gekookte rijst, gevuld met vloeibare palmsuiker en bedekt met kokosrasp. De kleefballetjes zijn een belangrijk onderdeel van de Indonesische ‘kue‘ (= hapklare snacks of desserts) en zijn in het land een serieuze hype.

Naast ‘klepon‘, kent de lekkernij nog een aantal andere namen. Klepon is de naam die in Nederland en in Indonesië vooral op Java wordt gebruikt. In andere delen van Indonesië, zoals Sulawesi, Sumatra en rondom Maleisië, is het balletje vooral bekend als ‘onde-onde’ of ‘buah melaka’. Op Java wordt klepon vaak als ochtend- of middagsnack op de markt gegeten en daarom ook wel liefkozend ‘market munchies’ genoemd.

Klepontaart
Onze chef Titi zou Titi niet zijn als ze niet zou proberen haar eigen draai aan het gerecht te geven. Ieder jaar probeert ze terug naar haar roots te gaan om nieuwe smaken en gerechten te ontdekken en deze mee te nemen naar Nederland. Die kruisbestuiving, dat is waar ze goed in is. En dus creëerde ze op haar vrije dag, in haar eigen keuken, als allereerste chef in Nederland, een recept voor een Klepontaart! Ziet het er niet geweldig uit? En doet het kleurpatroon je ergens aan denken?

Binnenkort op de kaart in Blauw Amsterdam?
We hopen natuurlijk dat we chef Titi ervan kunnen overtuigen de Klepontaart op de menukaart te zetten in Blauw Amsterdam. Want het ziet er niet alleen heel lekker uit, we willen het ook heel graag allemaal proeven. Jij niet?

Restaurant Blauw
Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder