Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!

11 sep 2019


Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich natuurlijk geen twee keer vertellen. Zij tilde de groene rijstballetjes naar een hoger niveau door er als eerste chef in Nederland een taart van te bakken!

Wat is Klepon?
Klepon is een groen balletje van gekookte rijst, gevuld met vloeibare palmsuiker en bedekt met kokosrasp. De kleefballetjes zijn een belangrijk onderdeel van de Indonesische ‘kue‘ (= hapklare snacks of desserts) en zijn in het land een serieuze hype.

Naast ‘klepon‘, kent de lekkernij nog een aantal andere namen. Klepon is de naam die in Nederland en in Indonesië vooral op Java wordt gebruikt. In andere delen van Indonesië, zoals Sulawesi, Sumatra en rondom Maleisië, is het balletje vooral bekend als ‘onde-onde’ of ‘buah melaka’. Op Java wordt klepon vaak als ochtend- of middagsnack op de markt gegeten en daarom ook wel liefkozend ‘market munchies’ genoemd.

Klepontaart
Onze chef Titi zou Titi niet zijn als ze niet zou proberen haar eigen draai aan het gerecht te geven. Ieder jaar probeert ze terug naar haar roots te gaan om nieuwe smaken en gerechten te ontdekken en deze mee te nemen naar Nederland. Die kruisbestuiving, dat is waar ze goed in is. En dus creëerde ze op haar vrije dag, in haar eigen keuken, als allereerste chef in Nederland, een recept voor een Klepontaart! Ziet het er niet geweldig uit? En doet het kleurpatroon je ergens aan denken?

Binnenkort op de kaart in Blauw Amsterdam?
We hopen natuurlijk dat we chef Titi ervan kunnen overtuigen de Klepontaart op de menukaart te zetten in Blauw Amsterdam. Want het ziet er niet alleen heel lekker uit, we willen het ook heel graag allemaal proeven. Jij niet?

Restaurant Blauw
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder
Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder