Blauw uitgeroepen tot één van de beste Amsterdamse restaurants

19 jun 2018


Restaurant Blauw is door magazine Condé Nast Traveler uitgeroepen tot één van de beste restaurants van Amsterdam. In hun lijstje zijn de leukste 22 Amsterdamse restaurants opgenomen, waar je volgens het reis- en foodmagazine de beste (en lekkerste) gerechten kunt eten. 

Over Restaurant Blauw in Amsterdam zeggen ze:

Restaurant Blauw is gespecialiseerd in de Nederlands-Indonesische traditie van de rijsttafel, een meergangendiner van verschillende kleine gerechten om te delen, zoals rundvlees rendang en kipsaté, geserveerd met rijst. De ontspannen sfeer en de gezelligheid van de kleine, deelbare gerechtjes maken het de perfecte plek om met je vrienden te genieten.

(Let op: er is ook een vegetarische en vis rijsttafel) De cocktails, zoals een Moscow Mule, Cointreau Fizz, en een paar gin-tonics, zijn een verfrissende aanvulling op de vurige Indonesische keuken. Er is ook een betaalbare wijnkaart met keuzes per fles en per glas. Maar de beste keuze is misschien wel een Bintang-biertje, een heerlijk Indonesisch pilsje.”

Benieuwd naar het gehele artikel? Deze kan je hier lezen.

 

Restaurant Blauw
Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder