BLAUW draagt zijn steentje bij aan duurzame visconsumptie

22 jan 2018


Partner stichting Vis&Seizoen

Sinds kort zijn wij partner van stichting Vis & Seizoen. De stichting is een initiatief van versvishandel Jan van As en is opgericht in 2008. Momenteel heeft de stichting 153 partners.

Wereldwijd neemt de consumptie van vis toe. Om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen is het van belang om vis seizoensgebonden te consumeren. Zodat ook toekomstige generaties consumenten van verse vis kunnen genieten.

Seizoensgebonden

Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn de belangrijkste uitgangspunten. Het vergroten van bewustwording bij consumenten en professionals is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans voor het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties.

Duurzaamheid

Zelfs vis met een duurzaamheidslabel kun je beter niet het hele jaar door consumeren. De regel is simpel: Laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is. Vis met kuit heeft bovendien een minder dikke huid, waardoor er minder vlees aan de vis zit.

Stichting Vis&Seizoen heeft een 100% Vis&Seizoen assortiment samengesteld op basis van drie criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC of ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Kalender duurzame vis

Stichting Vis & Seizoen werkt met een kalender waar het volledige 100% Vis&Seizoen assortiment wordt weergegeven. Gesorteerd naar wild gevangen, schaal- en schelpdieren en kweek. Omdat de visstand fluctueert en vangsttechnieken verbeteren, wordt het assortiment continu geüpdatet.

Bij het samenstellen van de hernieuwde menukaart afgelopen herfst, hebben wij samen met stichting Vis&Seizoen gekeken welke vissoorten we het beste konden verwerken in onze gerechten.

Restaurant Blauw
Chef Titi maakt als eerste in Nederland Klepontaart!
11 sep. 2019 - Blog

Klepon is super populaire lekkernij afkomstig uit Indonesië. De kleurige suikerbom is een heuse hype in het land en dat laat onze chef Titi zich... Lees verder
"Elk jaar probeer ik terug te gaan naar Indonesië om nieuwe smaken en gerechten te proeven"
28 aug. 2019 - Blog

Hendra Subandrio (33) werkte van december 2013 tot 2017 bij Blauw Amsterdam als chef-kok. Sinds april 2019 is hij terug op het nest, maar dit... Lees verder
''Onze Sambal Badjak gooi ik zelfs na twee jaar nog overal overheen. Die smaak gaat nooit vervelen.''
9 aug. 2019 - Blog

Morris Konings (28) werkt sinds februari 2017 bij Blauw Utrecht en heeft het in korte tijd weten te schoppen tot bedrijfsleider. Wij vroegen hem naar... Lees verder