Restaurant Blauw logo
Partner stichting Vis&Seizoen, indonesisch restaurant blauw

BLAUW draagt zijn steentje bij aan duurzame visconsumptie

22 januari 2018


Partner stichting Vis&Seizoen

Sinds kort zijn wij partner van stichting Vis & Seizoen. De stichting is een initiatief van versvishandel Jan van As en is opgericht in 2008. Momenteel heeft de stichting 153 partners.

 

Wereldwijd neemt de consumptie van vis toe. Om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen is het van belang om vis seizoensgebonden te consumeren. Zodat ook toekomstige generaties consumenten van verse vis kunnen genieten.

 

Seizoensgebonden

Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn de belangrijkste uitgangspunten. Het vergroten van bewustwording bij consumenten en professionals is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans voor het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties.

 

Duurzaamheid

Zelfs vis met een duurzaamheidslabel kun je beter niet het hele jaar door consumeren. De regel is simpel: Laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is. Vis met kuit heeft bovendien een minder dikke huid, waardoor er minder vlees aan de vis zit.

 

Stichting Vis&Seizoen heeft een 100% Vis&Seizoen assortiment samengesteld op basis van drie criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC of ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

 

Kalender duurzame vis

Stichting Vis & Seizoen werkt met een kalender waar het volledige 100% Vis&Seizoen assortiment wordt weergegeven. Gesorteerd naar wild gevangen, schaal- en schelpdieren en kweek. Omdat de visstand fluctueert en vangsttechnieken verbeteren, wordt het assortiment continu geüpdatet.

 


 

Bij het samenstellen van de hernieuwde menukaart afgelopen herfst, hebben wij samen met stichting Vis&Seizoen gekeken welke vissoorten we het beste konden verwerken in onze gerechten.


Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?

Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.

Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben

Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.

restaurant blauw medewerker