BLAUW draagt zijn steentje bij aan duurzame visconsumptie

22 jan 2018


Partner stichting Vis&Seizoen

Sinds kort zijn wij partner van stichting Vis & Seizoen. De stichting is een initiatief van versvishandel Jan van As en is opgericht in 2008. Momenteel heeft de stichting 153 partners.

Wereldwijd neemt de consumptie van vis toe. Om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen is het van belang om vis seizoensgebonden te consumeren. Zodat ook toekomstige generaties consumenten van verse vis kunnen genieten.

Seizoensgebonden

Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn de belangrijkste uitgangspunten. Het vergroten van bewustwording bij consumenten en professionals is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans voor het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties.

Duurzaamheid

Zelfs vis met een duurzaamheidslabel kun je beter niet het hele jaar door consumeren. De regel is simpel: Laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is. Vis met kuit heeft bovendien een minder dikke huid, waardoor er minder vlees aan de vis zit.

Stichting Vis&Seizoen heeft een 100% Vis&Seizoen assortiment samengesteld op basis van drie criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC of ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Kalender duurzame vis

Stichting Vis & Seizoen werkt met een kalender waar het volledige 100% Vis&Seizoen assortiment wordt weergegeven. Gesorteerd naar wild gevangen, schaal- en schelpdieren en kweek. Omdat de visstand fluctueert en vangsttechnieken verbeteren, wordt het assortiment continu geüpdatet.

Bij het samenstellen van de hernieuwde menukaart afgelopen herfst, hebben wij samen met stichting Vis&Seizoen gekeken welke vissoorten we het beste konden verwerken in onze gerechten.

Restaurant Blauw
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder
Wegens succes, ook in 2020 sambalworkshops bij Blauw
10 jan. 2020 - Blog

Altijd al willen weten hoe je authentiek Indonesische sambal maakt? Of wil je gewoon je kookkunsten een beetje bijspijkeren? Dat komt goed uit! Wij delen... Lees verder
De smaak van restaurant Blauw in een glas: Gin 7 Rempah
27 dec. 2019 - Blog

Veel mensen kennen ons van onze authentieke rijsttafels. Je zou het onze signature dish kunnen noemen. Hoog tijd om daar ook een echt Blauw-signature drankje... Lees verder