BLAUW draagt zijn steentje bij aan duurzame visconsumptie

22 jan 2018


Partner stichting Vis&Seizoen

Sinds kort zijn wij partner van stichting Vis & Seizoen. De stichting is een initiatief van versvishandel Jan van As en is opgericht in 2008. Momenteel heeft de stichting 153 partners.

Wereldwijd neemt de consumptie van vis toe. Om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen is het van belang om vis seizoensgebonden te consumeren. Zodat ook toekomstige generaties consumenten van verse vis kunnen genieten.

Seizoensgebonden

Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn de belangrijkste uitgangspunten. Het vergroten van bewustwording bij consumenten en professionals is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans voor het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties.

Duurzaamheid

Zelfs vis met een duurzaamheidslabel kun je beter niet het hele jaar door consumeren. De regel is simpel: Laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is. Vis met kuit heeft bovendien een minder dikke huid, waardoor er minder vlees aan de vis zit.

Stichting Vis&Seizoen heeft een 100% Vis&Seizoen assortiment samengesteld op basis van drie criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC of ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Kalender duurzame vis

Stichting Vis & Seizoen werkt met een kalender waar het volledige 100% Vis&Seizoen assortiment wordt weergegeven. Gesorteerd naar wild gevangen, schaal- en schelpdieren en kweek. Omdat de visstand fluctueert en vangsttechnieken verbeteren, wordt het assortiment continu geüpdatet.

Bij het samenstellen van de hernieuwde menukaart afgelopen herfst, hebben wij samen met stichting Vis&Seizoen gekeken welke vissoorten we het beste konden verwerken in onze gerechten.

Restaurant Blauw
Dit is hoe je onze Sambal Goreng Udang Peteh thuis kunt maken
28 feb. 2020 - Blog

Wij zitten niet op onze recepten en vertellen je graag hoe jij de keuken van Blauw in huis haalt. Vandaag vertellen we je hoe je... Lees verder
Nationale Restaurantweek bij Blauw Utrecht & Blauw Amsterdam
13 feb. 2020 - Blog

Het is bijna weer tijd voor de nationale restaurantweken! Twee keer per jaar vindt het bijzondere evenement plaats. Tijdens deze 2,5 week kun je bij... Lees verder
Drie nieuwe smaken uit het hart van Indonesië bij Blauw
23 jan. 2020 - Blog

Onze chefs hebben een missie: de smaken en belevingen van authentiek en culinair Indonesië naar Nederland halen. Zo heeft Chef Titi weer drie nieuwe smaken... Lees verder