BLAUW draagt zijn steentje bij aan duurzame visconsumptie

22 jan 2018


Partner stichting Vis&Seizoen

Sinds kort zijn wij partner van stichting Vis & Seizoen. De stichting is een initiatief van versvishandel Jan van As en is opgericht in 2008. Momenteel heeft de stichting 153 partners.

Wereldwijd neemt de consumptie van vis toe. Om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen is het van belang om vis seizoensgebonden te consumeren. Zodat ook toekomstige generaties consumenten van verse vis kunnen genieten.

Seizoensgebonden

Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn de belangrijkste uitgangspunten. Het vergroten van bewustwording bij consumenten en professionals is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans voor het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties.

Duurzaamheid

Zelfs vis met een duurzaamheidslabel kun je beter niet het hele jaar door consumeren. De regel is simpel: Laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is. Vis met kuit heeft bovendien een minder dikke huid, waardoor er minder vlees aan de vis zit.

Stichting Vis&Seizoen heeft een 100% Vis&Seizoen assortiment samengesteld op basis van drie criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC of ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Kalender duurzame vis

Stichting Vis & Seizoen werkt met een kalender waar het volledige 100% Vis&Seizoen assortiment wordt weergegeven. Gesorteerd naar wild gevangen, schaal- en schelpdieren en kweek. Omdat de visstand fluctueert en vangsttechnieken verbeteren, wordt het assortiment continu geüpdatet.

Bij het samenstellen van de hernieuwde menukaart afgelopen herfst, hebben wij samen met stichting Vis&Seizoen gekeken welke vissoorten we het beste konden verwerken in onze gerechten.

Restaurant Blauw
Waarom zwangere vrouwen op Java vaak roze grapefruit eten
13 nov. 2019 - Blog

Bij restaurant Blauw werkt een bont gezelschap aan getalenteerde mensen met verschillende culturele achtergronden. Het leukste hieraan is dat we altijd weer nieuwe dingen van... Lees verder
Het geheim achter onze verrukkelijke Ayam Rica Rica
1 nov. 2019 - Blog

Vandaag in de schijnwerpers: Ayam Rica Rica! Eén van de best gewaardeerde gerechten van onze authentieke rijsttafels. Als je een liefhebber bent van pittig eten,... Lees verder
Sate Rempah: de smaak van Malang, Indonesië
18 okt. 2019 - Blog

Bij Blauw wordt non-stop geëxperimenteerd met nieuwe smaken en verrassende gerechten. Zo heeft chef Titi in Blauw Amsterdam een nieuwe lekkernij bedacht: Sate Rempah! Geserveerd... Lees verder