Restaurant Blauw logo

Blauw bij jou

Opwarm- & bereidingsinstructies

Geachte gast van Restaurant Blauw,

Allereest willen wij u bedanken voor uw bestelling!

De gerechten zijn door ons voorbereid en koud aan u meegegeven of bij u bezorgd, zodat u deze kunt opwarmen en serveren wanneer u dat wilt. Hierbij onze aanwijzingen om van uw diner een succes te maken.

Wij adviseren u gebruik te maken van een heteluchtoven, hierdoor worden de gerechten rustig verwarmd en behouden zij daardoor hun smaak en kwaliteit het beste. U kunt ook de magnetron gebruiken, mits dat niet op vol vermogen wordt gedaan. Gebruik in geen geval een grilloven, onze gerecyclede bakjes kunnen daar niet tegen.


Oven instructies

Voor de streetfood/snacks

  1. Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
  2. Leg de streetfood/snacks in een ovenschaal.
  3. Bak ze 15 minuten.

Hoofdgerechten in de zwarte bakjes

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Let op dat de oven niet heter ingesteld staat, daar kunnen de bakjes niet tegen.
  2. Zet de rechthoekige zwarte bakjes met deksel in de oven en verwarm de bakjes ongeveer 30 minuten. Let op dat u het bakje met Atjar en Gado-Gado niet in de oven zet.
  3. Plaats het kleine ronde bakje met Kacang (pinda) saus de laatste 10 minuten bij de bakjes eten in de oven.
  4. Haal alles uit de oven, serveer het in de plastic bakjes of schep het eten over in kleine (voorverwarmde) schaaltjes.
  5. Giet de warme Kacang (pinda) saus over de Gado-Gado en roer goed door.

Saté ayam

De Saté ayam is voorgegaard, waardoor het weinig bereidingstijd nodig heeft.

  1. Zet een droge koekenpan op hoog vuur.
  2. Als de pan goed heet is bakt u de saté ongeveer 1 minuut aan iedere kant. Laat de saté daarna rustig doorbakken. Let op dat u het vlees niet laat koken.
  3. Ook kan de marinade een beetje gaan 'walmen'. Dit komt door de Ketjap in de marinade. U kunt dan het vuur iets lager zetten zodat de marinade niet aanbrandt, daar wordt de saté namelijk bitter van.
  4. Plaats het extra bakje met Kacang (pinda) saus de laatste 10 minuten bij de bakjes eten in de oven. Er is 1 bakje saus nodig voor de Gado-Gado en 1 bakje saus voor de Saté ayam.

Saté kambing

De Saté kambing is nog rauw en moet nog gebakken worden.

  1. Zet een droge koekenpan op hoog vuur.
  2. Als de pan goed heet is bakt u de saté ongeveer 1 minuut aan iedere kant. Laat de saté daarna rustig doorbakken. Let op dat u het vlees niet laat koken.
  3. Saté kambing is het lekkerst als het medium gegaard is. Als u dit medium gaar niet lekker vindt kunt u natuurlijk iets langer bakken! Ook kan de marinade een beetje gaan 'walmen'. Dit komt door de Ketjap in de marinade. U kunt dan het vuur iets lager zetten zodat de marinade niet aanbrandt, daar wordt de saté namelijk bitter van.
  4. Net als de Kacang verwarmt u vervolgens het bakje saus met deksel in de oven bij de hoofdgerechten op 120 graden Celsius de laatste 10 minuten mee.

Magnetron instructies

Ons advies is om de hete lucht oven te gebruiken. Hiermee verwarmt u de producten rustig en behouden ze smaak en kwaliteit.

De magnetron gebruiken is mogelijk, zolang het niet op vol vermogen is.

Gebruik in geen geval een grilloven, onze gerecyclede bakjes kunnen daar niet tegen.


Streetfood/snacks

  1. Leg de hapjes op een bord ca. 1,5 tot 2 minuten en verwarm ze op 800 watt.
  2. Let op dat het deeg niet te knapperig wordt in de magnetron.

Gerechten

  1. Verwarm de afgesloten bakjes in de magnetron ca. 4 tot 4,5 minuut op 800 watt.
  2. Let op dat het soms iets langer kan duren als de magnetron erg vol zit.


Informatie over allergenen

Allergenen


Heb je een een intolerantie voor bepaalde ingrediënten? Op onze menukaarten die staat precies aangegeven welke allergenen je in welke gerechten kunt aantreffen.

Wij kunnen rekening houden met allergieën en diëten, vraag ernaar bij onze bediening.

Op die manier hoeft een intolerantie geen belemmering te zijn om lekker te kunnen dineren!

Voorkomende allergenen


Hieronder volgt een algemene lijst met de voorkomende allergenen in onze gerechten:

1. GLUTEN (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, kamut)

2. SCHAALDIEREN

3. EIEREN

4. VIS

5. PINDA’S

6. SOJA

7. MELK (inclusief lactose)

8. NOTEN

9. SELDERIJ

10. MOSTERD

11. SESAMZAAD

12. ZWAVELDIOXIDE EN SULFIET

13. LUPINE

14. WEEKDIEREN

vegetarisch

Vegeratisch

vegan

Vegan


Genoten?

Je helpt ons enorm met een 5-sterren review op Google!

Laat het ons ook weten als we iets beter kunnen doen! Mail je feedback naar ons.