Agus Hermawan ambassadeur Indonesische keuken
6 augustus 2015
Executive-chef Agus Hermawan is door de Indonesische Minister van Toerisme benoemd tot ambassadeur voor dertig traditionele Indonesische culinaire gerechten in Nederland. Dit is niet alleen omdat Agus voor de Blauw-keuken de receptuur samenstelt. Volgens Agus is het ook alles wat verder doet voor de maatschappij dat maakt dat hij deze eervolle titel mag dragen.
De smaakmaker is zeer actief voor verschillende stichtingen en goede doelen, als Ubuntu, Global Clowning en de Female Cancer Foundation. Hij zet zich vol overgave in voor deze en andere organisaties en kookt regelmatig op benefietdiners, zodat hij ‘iets kan geven aan de maatschappij en speciaal aan Indonesië’.
Agus ziet zijn inzet als een volledig vanzelfsprekend en steekt veel tijd in de goede doelen die hij ondersteunt. “Ik vind het normaal dat je dat doet, zeker als je iets kan doen waar je goed in bent. Ik heb niet de financiële middelen om de problemen op te lossen, maar met mijn kookkunsten kan ik wel mijn steentje bijdragen.”
Global Clowning
Agus is als enige executive-chef in Nederland actief voor goede doelen. Op 28 mei kookt hij voor een benefietbijeenkomst van Global Clowning Nederland, waar hij ambassadeur voor is. Global Clowning is een organisatie die zich internationaal inzet voor een lach op de gezichten van kinderen in derde wereldlanden, waar bijna geen clowns zijn. In sloppenwijken, ziekenhuizen, weeshuizen, instituten voor kinderen met een geestelijke en of lichamelijke beperking of op scholen. Om op die gezichtjes een lach en wat lichtheid te kunnen toveren zodat zij hun problemen, armoede, pijn of verdriet voor even kunnen vergeten en lekker kunnen lachen. De clowns van Global Clowning doen dat.
Baarmoederhalskanker voorkomen met azijn
Ook zet Agus zich in voor heel andere zaken. Zo is hij actief voor de Female Cancer Foundation, een organisatie die met simpele methoden baarmoederhalskanker in de wereld probeert terug te dringen. Wereldwijd treft baarmoederhalskanker jaarlijks 500.000 vrouwen, daarvan overlijdt ruim de helft aan de ziekte. Dat is één vrouw per twee minuten en 85% daarvan woont in een ontwikkelingsland. “Voor opsporing is alleen maar een azijnoplossing nodig,” vertelt Agus. “Dat kost eigenlijk niets, en de behandeling is ook simpel. En toch gaan er zoveel vrouwen dood aan deze vorm van kanker in bijvoorbeeld Indonesië. Ik wil met mijn inzet zorgen dat dit aantal afneemt.”
Met wie schuif jij vanavond het liefst aan?
Wij nemen je mee op een culinaire reis vol smaaksensaties, dwars door de Indonesisch archipel.
Ontvang een berichtje wanneer we nieuwe gerechten op de menukaart hebben
Spamvrij. We sturen alleen een bericht als we echt iets te vertellen hebben.
Meer nieuws