fbpx

Menu Utrecht


In onze Utrechtse keuken wordt vol hartstocht gekookt naar de culinaire visie van chef Hendra.

Hij laat zich inspireren door de tradities van de hele Indonesische archipel. Zijn signature dish is Tahu Peteh, dat dankzij de kokosmelk een heerlijk romig karakter krijgt. Maar het allerliefst krijgt hij de vrije hand om te improviseren.

Selamat makan

Menu Utrecht


In onze Utrechtse keuken wordt vol hartstocht gekookt naar de culinaire visie van chef Hendra.

Hij laat zich inspireren door de tradities van de hele Indonesische archipel. Zijn signature dish is Tahu Peteh, dat dankzij de kokosmelk een heerlijk romig karakter krijgt. Maar het allerliefst krijgt hij de vrije hand om te improviseren.

Selamat makan

Vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus hebben wij een aangepaste menukaart en serveren wij alleen de rijsttafels, een selectie van bijgerechten en een selectie van onze desserts.

VOORGERECHTEN

JAJANAN BLAUW

4 soorten Indonesisch streetfood

15,00

TIGA MACAM LUMPIA

3 verschillende loempia’s:

kip-kerrie | kabeljauw | tofu

14,00

ANEKA LAUT LILIT

Sate van koningskrab en garnalen op een serehstokje

13,00

UDANG GORENG

Tempura van gamba in panko | sambalsaus

10,50

SOTO AYAM

Kruidige kippenbouillon | kippendijfilet | rijstnoedels| ei | taugé

9,50

KAREDOK

Gemengde salade | tofu | kacangdressing

Vegetarisch

10,00

LAAT U VERRASSEN…

3-GANGEN CHEF’S MENU

39,00

Onze chef Hendra Subandrio kookt vol trots en liefde zijn traditionele Indonesische gerechten. De smaken van de Indonesische archipel zijn voor Hendra een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Laat je verassen door Hendra en zijn keukenbrigade met het 3-gangen Chef’s menu. Er is altijd een vegetarische optie.

HOOFDGERECHTEN

DAGING RENDANG

Pittig gestoofd rundvlees | kokos| lombok | kaneel

24,50

DAGING BELADO

Gestoofd en kort gebakken rundvlees | gestoofde ui | knoflook | lombok

25,50

AYAM MADU

Kippendijfilet | milde honing- kecapsaus | pandanblad

24,00

IKAN ASAM PADEH

Gebakken zeebaars | kruidige saus | gember | tamarinde | sereh

26,50

TERONG LADO

Krokant gebakken aubergine | gestoofde ui | knoflook | lombok

Vegetarisch

21,50

TAHU PETEH

Gebakken pittige tofu en petehbonen | sereh | kokosmelk | daun jeruk | lombok

Vegetarisch

22,50

De hoofdgerechten worden geserveerd met Nasi Putih, Nasi Goreng, Gado Gado, Seroendeng, Sayur Lodeh, Acar, Sambal Goreng Kentang

BIJGERECHTEN

Uitsluitend te bestellen bij een hoofdgerecht

SATE KAMBING

Geroosterd geitenvlees | kruidige kecapsaus | rode ui | limoen

11,50

SATE UDANG

Sate van garnaal | sambal kecap

11,50

SATE AYAM

Geroosterde kippendijfilet | kecangsaus | kecap | gebakken uitjes

11,00

GADO GADO

Gemengde salade | kousenband | ei | emping | kruidige kacangsaus

Vegetarisch

10,00

TUMIS SAYURAN

Roergebakken groenten | taugé | kruidige bouillon

13,00

LAKSA TAHU

Tofu | pittige currysaus | santen | sereh

Vegetarisch

11,00

RIJSTTAFELS

VANAF 2 PERS.

SELERA BLAUW | VLEES EN GROENTEN

Daging Rendang | daging semur | gulai domba | ayam rica | sate kambing | sate ayam | perkedel | telor kuning | pisang goreng | gado gado | sambal goreng kentang | serundeng | acar ketimun | sayur lodeh | nasi putih | sasi goreng

34,50 P.P.

IKAN RASA | VIS EN GROENTEN

Ikan kembung | ikan mentega | ikan pepesan | udang belado | sate udang | telor kuning | pisang goreng | gado gado | sambal goreng kentang | serundeng | acar ketimun | sayur lodeh | nasi putih | nasi goreng

34,50 P.P.

VEGA RASA | VEGETARISCH *

Terong pedas | tempeh belado | tahu kerrie | kue jagung | tahu telor | sate vega | telor kuning | pisang goreng | gado gado | sambal goreng kentang | serundeng | acar ketimun | sayur lodeh | nasi putih | nasi goreng

*OVERLEG MET DE BEDIENING VOOR EEN VEGANISTISCHE VARIANT VAN DEZE RIJSTTAFEL.

Vegetarisch

30,00 P.P.

RIJSTTAFEL AUTHENTIEK | VLEES, VIS EN GROENTEN

Daging rendang | ayam rica | gulai domba | sate kambing | sate ayam | ikan pepesan | ikan mentega | sate udang | udang belado | perkedel | telor kuning | sayur lodeh | gado gado | sambal goreng kentang | serundeng | acar ketimun |nasi putih | nasi goreng

36,00 P.P.

MENU BIRU

Ga op avontuur.

Laat je verrassen door de bijzondere verfijnde smaken van de Indonesische keuken. Ontrafel de geheimen van de gerechten van onze chefkok. Proef, geniet en beleef Blauw zoals Blauw bedoeld is.

APERITIEF NAAR KEUZE

BIER,WIJN OF CAVA

SELECTIE VAN INDONESISCH STREETFOOD

GEMENGDE RIJSTTAFEL

VLEES, VIS EN VEGETARISCH

DESSERT VAN DE CHEF

47,50 P.P.

ALLEEN PER TAFEL TE BESTELLEN.

WIJ KUNNEN REKENING HOUDEN MET ALLERGIEËN EN DIËTEN

APERITIEVEN

CAVA BRUT

7,50

HALVE FLES CHAMPAGNE

37,50

FLES CHAMPAGNE

75,00

GIN-TONIC BLAUW 7 REMPAH

7 Rempah Blauw gin, Fever-tree elderflower tonic, kunyitblad, steranijs, citroen.

10,00

GIN-TONIC OPIHR

Ophir gin, Fever-Tree tonic, gember, rode peper.

11,50

MOSCOW MULE

Wodka, gemberbier, limoen, munt.

8,50

HUGO

Cava, vlierbloesem, limoen, munt.

8,50

GINGER 43

Licor 43, ginger ale, limoen, munt.

9,50

VIRGIN APPLE NOJITO

Appelsap, bruisend water, limoensap, munt.

5,50

Restaurant Blauw logo

GIN-TONIC BLAUW 7 REMPAH

Gin 7 Rempah Blauw is onze huisgemaakte gin die helemaal naar eigen receptuur is samengesteld, zodat deze extra goed samengaat met authentiek Indonesisch eten. Hij krijgt zijn karakteristieke smaak omdat hij gemaakt is met 7 Rempah = 7 Specerijen.

REMPAH

Sereh

Juniper

Ketumbar

Cengkeh

Daun jeruk

Daun pandan

Cabe rawit

INGREDIËNTEN

Citroengras

Jeneverbes

Koriander

Kruidnagel

Limoenblad

Pandanblad

Rawit peper

DESSERTS

SPICY CHOCOLATE FUDGE

Pure chocolade | avocado | pistache | rode peper

5,50

BUBUR KETAN PANDAN

Kleefrijst | cacao | kokosmelk | pandanijs

9,00

SPEKKOEK BAKAR

Crème brûlée | Indonesische specerijen | spekkoekijs

9,00

DADAR GULUNG

Flensje van pandan | geraspte kokos | gula djawa | kokosijs

9,00

CENDOL

Kokosmelk | kokosijs | pandanjelly’s | gula djawa

8,00

SORBET BLAUW

3 smaken sorbetijs

9,00

GRAND DESSERT VOOR 2 PERSONEN

Flensje van pandan | geraspte kokos | gula djawa | kokosijs

15,00

Heeft u zin in een glas dessertwijn? De bediening adviseert u graag.

KOFFIE

RISTRETTO

3,30

ESPRESSO

3,30

ESPRESSO MACCHIATO

3,40

LUNGO

3,30

DOPPIO

4,85

CAPPUCCINO

3,40

LATTE

3,60

LATTE MACCHIATO

3,60

KOPI TUBRUK

3,30

THEE

3,10

VERSE MUNTTHEE

3,60

SPICY CHOCOLATE FUDGE

Pure chocolade | avocado | pistache | rode peper

5,50

SPECIALS

KOFFIE BLAUW

Lungo met bananenlikeur en slagroom

8,00

IRISH COFFEE

Lungo met Jameson whiskey, bruine suiker en slagroom

8,00

ITALIAN COFFEE

Lungo met Amaretto en slagroom

8,00

SPANISH COFFEE

Lungo met Tia Maria en slagroom

8,00

DIGESTIEVEN

GEDISTILLEERD

v.a. 3,25

LIKEUR

v.a. 4,50

WHISKEY

v.a. 4,50

COGNAC

v.a. 6,50

GRAPPA

v.a. 8,00

BIER

BRAND PILSENER VAN DE TAP

3,80

LOWLANDER IPA

Indonesian Pale Ale met fruitige citrustonen

6,00

BINTANG

Indonesisch pils met een lichte hout- en hopsmaak

5,00

BRAND WEIZEN

Fris blond bier gebrouwen op basis van tarwe

5,00

HEINEKEN 0,0%

3,60

FRISDRANK

COCA COLA

3,20

COCA COLA ZERO

3,20

FEVER-TREE TONIC

4,10

FEVER-TREE GINGER ALE

4,10

FEVER-TREE LEMON TONIC

4,10

FEVER-TREE GINGER BEER

4,10

BIOLOGISCHE APPELSAP

3,40

ICE TEA GREEN

3,30

ECO WATER STILL 0,75L

3,00

ECO WATER SPARKLING 0,75L

3,00